Categories: Știri

Lovitură de teatru în cazul crimei doctoriței Gavril! Ce s-a întâmplat, de fapt. Abia acum a fost făcut public

Familia doctoriței ucise în Brăila cere daune de 3 milioane de euro. Banii ar urma să fie donați. În acest timp, presupusul criminal își susține nevinovăția, iar familia mărturisește că nu are bani.

Despăgubiri de trei milioane de euro cer rudele dentistei din Brăila, ucisă în cabinetul ei acum două luni. Doar că palatul cu două etaje al suspectului de crimă valorează doar o sută de mii de euro. Astăzi i s-a pus sechestru pe locuință, iar individul a fost adus cu o armată de mascați la semnarea actelor.

Rudele doctoriței cer 3 milioane de euro daune
Sunt nevinovat, a declarat presupusul criminal.

Flancat de mascați, bărbatul de 40 de ani care ar fi omorât-o pe dentistă a ajuns azi dimineață la palatul său cu două etaje. A fost scos din arest ca să participe, așa cum spune legea, la punerea sub sechestru a bunurilor pe care le are.

În ușă i-a întâmpinat pe procurori mama suspectului care a aflat că ar putea rămâne pe drumuri. Palatul valorează puțin peste o sută de mii de euro.

O sumă mult prea mică față de despăgubirile cerute de familia doctoriței ucise. Trei milioane de euro vor cere rudele femeii în instanță.

Intenționează ca o parte din aceste despăgubiri să fie dată, spunea dumnealui, nepoților doamnei doctor și altă parte să fie dată, a spus dumnealui, unei case de copii arondate unei mănăstiri,a spus avocatul.
Procurorii au adus la cunoștință bărbatului suspectat de crimă și alte acuzații, de tâlhărie. Individul recidivist, care a fost condamnat în trecut în străinătate pentru fapte de violență, ar fi plănuit în detaliu atacul doctoriței din Brăila.

Ar fi fost surprins pe mai multe camere de supraveghere și după ce ar fi furat telefonul și cardul bancar, ar fi încercat de zece ori să scoată bani de pe el.

A reușit de numai două ori.
E o mână pusă aici, a spus mama suspectului.

Surse din anchetă susțin că atacul asupra medicului stomatolog a avut loc în doar 33 de secunde și că scopul principal a fost jaful. În ciuda probelor de la dosar, încă nu a fost găsit telefonul victimei.

S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

Doctorița Marina Gavril, din Brăila, a murit de mâna unui individ care nu a vrut nimic altceva decât să îi fure banii. Aceasta este concluzia procurorilor care anchetează oribila crimă petrecută pe 16 iulie și care a îngrozit întreaga țară.

Probele au dus, pentru prima dată, la un mobil pe cât de credibil, pe atât de banal: individul de 39 de ani care a intrat peste doctoriță în cabinet a vrut să o tâlhărească și i-a furat telefonul mobil și un card, de pe care a retras bani de la mai multe bancomate.

Inculpatul a fost adus luni în fața procurorilor însoțit de avocat pentru a-i fi prezentate probele care i-au condus către el, în anchetă.

”Reporter: Ești vinovat?
Inculpat: Nu, nu sunt vinovat”.

Procurorii au anunțat că au schimbat încadrarea juridică a faptei din omor calificat cu premeditare în omor calificat săvârșit pentru a ascunde o altă infracțiune, și anume tâlhăria.

Elemente agravante reprezintă faptul că a folosit o armă albă și că i-a violat doctoriței sediul profesional. Este prima dată când anchetatorii vorbesc despre motivul crimei.

Procuror Ionel Gâlcă, procuror șef Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila: ”Prin violențe extreme a sustras cardul și telefonul victimei, după care a părăsit locul faptei și a mers în municipiul Galați, unde a făcut două tranzacții, de fapt zece tranzacții a încercat să facă. Două tranzacții i-au reușit, pentru că erau fonduri indisponibile”.

Criminalul a retras de pe cardul doctoriței ucise câte 900 de lei, de trei ori
Ora crimei a fost, cu aproximație, 12, iar suspectul a fost identificat după semnalul telefonului mobil al victimei, detectat în casa individului. Bărbatul a plecat apoi la Galați, să scoată banii de pe card.

”Avocat Mihai Drăgan, avocatul inculpatului: Se pare că a fost furat un card de pe care au fost retrase mai multe sume de bani.
Reporter: Despre ce sume e vorba?
Mihai Drăgan: Nu este vorba despre sume mari, ar fi fost retrase, de trei ori, câte 900 de lei”.

Avocat Gigel Potrivitu, avocatul familiei victimei: ”Această schimbare a încadrării juridice, în mod evident, reprezintă o îngreunare a situației inculpatului și o apropiere a încadrării juridice de reala situație de fapt”.

Vă reamintim, în seara zilei de 16 iulie, trupul neînsuflețit al doctoriței Marina Gavril, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit în cabinetul ei stomatologic, de o femeie care o ajuta la curățenie.

Probele video și analizele de ADN au condus anchetatorii către Mihai Maricel, un invidi de 39 de ani cu antecedente penale. Până acum, el nu a recunoscut crima.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.