Categories: Știri

În ce zi pică anul acesta Sfântul Andrei. Câte zile libere vor mai avea angajaţii români în 2024

Unica zi liberă plătită din luna noiembrie, este pe 30 la sărbătoarea Sfântului Andrei, aceasta fiind și ultima zi a lunii noiembrie. Din păcate, aceasta coincide cu weekendul, ceea ce înseamnă că mulți români nu vor putea profita de o mini vacanță.

Pe 1 decembrie, când România își sărbătorește Ziua Națională, angajații vor avea, de asemenea, o zi liberă plătită. Totuși, din nou, această zi va cădea într-o duminică, lăsând puțin loc pentru relaxare. Acest aspect a stârnit nemulțumirea multora, care așteptau o oportunitate de a se bucura de o scurtă vacanță de sfârșit de săptămână.

Pe de altă parte, vestea bună vine odată cu sărbătorile de Crăciun. Prima zi de Crăciun va fi pe 25 decembrie, într-o zi de miercuri, urmată de a doua zi de Crăciun pe 26 decembrie, care va fi o joi. Guvernul a decis să ofere o punte pentru angajați pe 27 decembrie, astfel încât aceștia vor beneficia de o vacanță extinsă de cinci zile consecutive, de marți până sâmbătă.

Aceasta reprezintă o oportunitate excelentă pentru români de a se reuni cu familia și de a celebra Nașterea Domnului în confortul căminului.

Până la sfârșitul anului 2024, românii vor avea parte de un număr de zile libere, incluzând 30 noiembrie, 1 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie și, doar în acest an, 27 decembrie. Această distribuire a zilelor libere le oferă angajaților o posibilitate mai mare de a se bucura de timpul liber și de a se relaxa.

Privind spre anul 2025, se estimează că vor fi 17 sărbători legale, dintre care patru vor cădea în weekend, lăsând 13 zile care vor fi în timpul săptămânii. Astfel, din cele 365 de zile ale anului 2025, 248 vor fi lucrătoare și 117 vor fi libere.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.