Categories: Știri

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

Naționala României are un parcurs perfect în Liga Națiunilor. După primele 4 runde, conduce Grupa C2 cu maximum de puncte și golaveraj 11-2.

În luna octombrie, ”Tricolorii” au câștigat ambele meciuri disputate, 3-0 cu Cipru și 2-1 cu Lituania. Aceste rezultate vor avea un efect pozitiv la următoarea actualizare oficială a clasamentului FIFA, care va avea loc pe 24 octombrie.

Potrivit Football Meets Data, România va urca două locuri, de pe 45 pe 43. De asemenea, Grecia, cealaltă echipă cu maximum de puncte în Liga Națiunilor, va face un salt important, de 6 poziții, de pe 48 pe 42.

Kosovo, următoarea adversară a naționalei țării noastre, bate la poarta TOP 100 (de pe 104 pe 101).
Primele 6 clasate rămân în ordine Argentina, Franța, Spania, Anglia, Brazilia și Belgia. Portugalia (de pe 8 pe 7) va face rocada cu Olanda, iar Italia (9) o va depăși pe Columbia (10).

România are șanse de 99% de a face parte din urna a doua la tragerea la sorți pentru CM 2026 și ar evita astfel să dea piept cu adversari ca Ucraina, Turcia, Polonia, Ungaria, Serbia și Norvegia.

Ilie Dumitrescu a dezvăluit pe cine își dorește să întâlnească ”Tricolorii” în calificările pentru Cupa Mondială. Într-un exercițiu de imaginație, fostul internațional a creionat grupa trupei pregătite de Mircea Lucescu.

Din prima urnă, cea a ”balaurilor”, expertul Digi Sport a ales Croația. Apoi a mers pe două cunoștințe ale naționalei României, Israel și Cipru, plus cea mai slabă națională din lume.

”Vă spun eu grupa? Croația, Israel, Cipru și San Marino. (n.r.- Să-i avem și pe cei mai slabi) Păi, nu?”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal European.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.