Categories: Știri

Se dă drumul la căldură în București. Termoenergetica începe probele, care este programul. Autoritățile recomandă să stați acasă

Din cauza temperaturilor scăzute care se anunță în Capitală, Termoenergetica va începe probele la căldură în cursul nopții de vineri, 18 octombrie, spre sâmbăt, 19 octombrie. În București sunt așteptate temperaturi de zero grade.

Se dă drumul la căldură în București. Termoenergetica anunță că începe probele la căldură. Acestea se vor desfășura progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea conductelor, precum și lucrările desfășurate în diverse zone ale orașului, transmite compania.

Se dă drumul la căldură. Vești bune pentru bucureșteni
Potrivit Termoenergetica, probele la cald vor fi realizate în principal noaptea, având în vedere prognoza meteo din următoarele zile, care indică temperaturi în scădere. Potrivit sursei citate, în sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienți să nu fie afectată.

Probele de funcționare au rolul de a asigura echilibrul hidraulic al sistemului de termoficare și să verifice funcționalitatea traseelor de alimentare. Asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Termoenergetica amintește că asociațiile care doresc amânarea furnizării de căldură pot solicita acest lucru în scris, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr.15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona periurbană, până în jurul valorii de 0 grade.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.