Categories: Știri

Anunțul ANM despre vreme. Temperaturile scad drastic noaptea în aproape toată țara. Va fi foarte frig pentru această perioadă. Mare atenție apare ceața deasă

Cerul va fi mai mult senin, doar în nord-vestul teritoriului vor fi posibili nori joși. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali până la -7 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest și în Delta Dunării, spre 11 grade. Pe arii restrânse, în special în sud, centru și est, se va forma ceață, cu precădere pe văi și în depresiuni.

Prognoza meteo. MIERCURI
În Țară
Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice, îndeosebi cele diurne, se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar pe arii restrânse, dimineața, dar mai ales noaptea, va fi nebulozitate joasă sau ceață, posibil asociată cu burniță sau ploaie slabă, cu o probabilitate mai mare în nord-est și est. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului în estul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 12 grade.

București

Vremea va fi frumoasă, cu valori termice, mai ales diurne, ce se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi mai mult senin, însă cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopții vor fi condiții pentru ceață sau nori joși. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 3 grade.

Prognoza meteo. JOI
În Țară

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute față de ziua precedentă în majoritatea zonelor, dar mai ales în est și în sud-est, și vor deveni în general apropiate de normalul climatologic al perioadei. La începutul zilei și noaptea, cu precădere în zonele joase de relief, va fi nebulozitate stratiformă, pe alocuri ceață și izolat burniță, iar în restul timpului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla moderat în regiunile sud-estice și în extremitatea de sud-vest și în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade în Dealurile de Vest.

București

Valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi mai scăzute față de ziua precedentă și se vor situa în jurul celor normale perioadei. La începutul zilei și noaptea, vor fi nori joși și condiții de ceață, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă de 3…6 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo. VINERI
În Țară

În regiunile estice și sud-estice, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, iar în restul țării vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei și noaptea, în special în zonele joase din centrul, estul și sud-estul teritoriului, va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre -5 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest spre 12 grade.

București

Valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, însă dimineața și în a doua parte a nopții probabilitatea pentru nebulozitate joasă sau ceață va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo. SAMBATA
În Țară

Valorile termice se vor menține apropiate de mediile climatologice specifice perioadei în estul și sud-estul țării, iar în rest vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei și noaptea, în special în zonele joase din estul, sudul și centrul teritoriului, vor fi nori joși și pe arii restrânse ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, dar local și temporar și în nordul Moldovei și pe crestele montane din masivele sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral.

București

Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent și se vor menține în jurul normelor climatologice specifice pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul zilei și în a doua parte a nopții vor fi condiții pentru nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Prognoza meteo. DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei în majoritatea zonelor. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere spre sfârșitul intervalului, în regiunile nordice.

București

Valorile termice se vor situa ușor peste mediile climatologice. Probabilitatea pentru precipitații se va menține foarte redusă.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.