Magazin

De ce pisica ta din coadă. Șase motive care te vor face să plângi, ce încearcă să-ți transmită, de fapt

Pisicile dau din coadă din multe motive, unele fiind fericite. Dar se întâmplă ca animalul tău de companie să încerce să-ți transmită ceva prin mișcarea frenetică a cozii, iar tu să nu-ți dai seama ce vrea. Ce înseamnă când pisica ta din coadă, de fapt?

Pisicile și câinii sunt cele mai comune animale de companie din lume. De multe ori, când ne simțim singuri sau triști, felinele sunt cele care ne alină durerea și ne vindecă rănile sufletești. Se întâmplă ca atunci când se apropie de noi, pisica să dea din coadă. Ce înseamnă gestul ei, de fapt?

De ce dau pisicile din coadă
Limbajul corpului pisicilor poate fi greu de descifrat. Aceste animale de companie sunt complexe și modul în care ne spun cum se simt nu este mereu evident. E foarte ușor să interpretăm greșit comportamentul pisicii, ceea ce poate rezulta deseori în faptul că o pisică nefericită se îndepărtează de noi când vrem să o mângâiem în momentul nepotrivit.

Însă putem să ne dăm seama cum se simte pisica prin coada sa. Contrar credinței populare, coada pisicilor este, de fapt, expresivă și ne poate oferi o perspectivă neprețuită dacă se simt jucăușe, fericite sau speriate.

Spre deosebire de câine, pisica dă din coadă când este supărată sau nervoasă, dar nu întotdeauna. Limbajul cozii felinei e cu adevărat sofisticat și poate fi un indicator excelent al emoțiilor pisicii tale. Acordând atenție direcției și vitezei cu care dă din coadă, dar și restului corpului, poți înțelege cum se simte animalul tău de companie.

Mesajele pe care ți le transmite pisica ta
Pisicile care dau din coadă scurt si rapid, înainte și înapoi, îți transmit că sunt nervoase și că trebuie să le lași în pace. Este posibil să vezi acest comportament la pisică atunci când este pusă într-o situație de care nu e mulțumită, cum ar fi mersul la veterinar.

Dacă pisica ta dă din coadă pe jos, este, de regulă, un indicator că e foarte speriată. În plus, urechile ei pot fi lăsate de spate, corpul lor este ghemuit la pământ și își poate băga și coada între picioare.

Când coada pisicilor se învârte lent de la stânga la dreapta, animalul tău de companie încearcă să-ți transmită că se simte ușor enervat. Indicat ar fi să-i acorzi spațiu, deoarece s-ar putea transforma rapid într-o mișcare nervoasă.

O pisică jucăușă va da mereu rapid din coadă. Acest comportament este observat frecvent când se amuză cu jucării sau cu alt animal de companie.

Freamătul este, probabil, cea mai emoționantă acțiune a cozii pisicilor, deoarece înseamnă că felina este încântată să te vadă. Animalul de companie se va apropia de tine cu coada sus, iar vârful va face o scurtă mișcare tremurătoare, asemănătoare cu modul în care un șarpe cu clopoței își scutură coada.

Pisicile folosesc acest limbaj al cozii pentru a-ți semnala că sunt gata de interacțiune. De obicei, comportamentul lor e însoțit de toarcere și miaunat. Ocazional, când pisica vrea să-ți arate afecțiune, își înfășoară coada în jurul mâinii, brațului sau chiar în jurul gâtului tău.

Când coada pisicii tale devine înfoiată, este semn că se simte în pericol. În general, face asta în timpul unei confruntări cu un câine sau cu aspiratorul, pe care îl consideră super înfricoșător. Pisicile se înfoaie pentru a încerca să pară mai mari pentru inamicul lor, așa că își vor arcui și spatele.

064
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.