Categories: Știri

Surse medicale: care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană

Surse medicale au declarat pentru Libertatea că ipotezele luate în calcul în decesul subit al lui Silviu Prigoană sunt accident vascular cerebral sau un stop cardio-respirator. Cauza exactă a morții va fi stabilită însă după efectuarea necropsiei.

Silviu Prigoană a murit astăzi, 12 noiembrie, în timp ce se afla la masă la un restaurant de lângă Bran. Echipajele de salvare sosite la fața locului au încercat fără succes să-l resusciteze câteva zeci de minute, după ce s-a înecat cu mâncare. ADVERTISING Pentru Libertatea, un reprezentant al SAJ Brașov a declarat:

„A venit un apel 112 la ora 14:15 legat de un pacient aflat într-un restaurant din zona turistică Bran, în stare de inconștiență. În foarte scurt timp, la restaurant a ajuns un echipaj de prim ajutor SMURD din zonă. Pacientul era în stop cardio-respirator și s-au început manevrele de resuscitare. S-a cerut ajutor de la un echipaj superior”.

Resuscitarea s-a făcut timp de 40 de minute, însă fără niciun rezultat. La 15.30 a fost declarat decesul omului de afaceri. Conform medicilor, pacientul avea antecedente cardiace și neurologice, iar în urmă cu 14 ani a suferit un infarct miocardic. Surse medicale spun că deocamdată cauza exactă a decesului nu poate fi confirmată și doar raportul de la Medicină Legală va stabili acest lucru

Dan Diaconescu a întrebat-o pe fosta soție a omului de afaceri despre istoricul bolilor, dar și despre ipoteza că s-ar fi înecat cu mâncare la restaurantul din Brașov.

„Adriana, poate nu ești în starea cea mai bună, dar ce s-a întâmplat exact? Clevetim cu înecatul, cu ce …?”

„Ceva ce o să aflăm de la Medicina Legală. Deocamdată, eu nu cred în teoria cu înecatul cu mâncare. Fostul soț era cardiac de pe vremea căsătoriei noastre și în mod sigur a avut un infarct. Cu apropiații cu care am discutat, am înțeles că de dimineață îi era foarte rău. S-a dus la o întâlnire de afaceri la Brașov și acolo în restaurant s-a produs decesul. De la inimă. De la stop cardio-respirator”.

Întrebată despre teoria că s-ar fi înecat, fosta soție a omului de afaceri decedat a spus:

„Nu au știut oamenii din restaurant cum să reacționeze. El mânca în regim special tocmai pentru că fiind cardiac, trebuia să se protejeze”.

„Dar slăbise foarte tare. Era o cură de slăbire. Ce a făcut, s-a operat la stomac?”, a întrebat Dan Diaconescu.

„Nu știu, nu am nicio confirmare pentru că noi de mulți ani nu am mai comunicat. Nu vă pot spune cu exactitate”, a răspuns Adriana Bahmuțeanu.

Rozalia Despinescu

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.