Categories: Știri

Cum este bine să ținem, de fapt, cartofii ca să nu încolțească. Trucul care te va ajuta să ai cartofi buni toată iarna

Cartofii se numără printre legumele care nu lipsesc din cămara românilor. Ca să te bucuri de aceștia mai mult, există câteva trucuri care te ajută să eviți încolțirea pe timpul iernii.

Cum se păstrează corect cartofii, ca să nu încolțească. Este foarte important modul în care sunt depozitați cartofii. Dacă nu sunt păstrați corect, aceștia vor încolți și vor fi numai buni de aruncat. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să aveți cartofi buni de făcut piure sau de prăjit până în primăvară.

Cum se păstrează corect cartofii ca să nu încolțească
Imediat după ce au fost culeși, cartofii sunt lăsați foarte puțin la soare ca să se usuce, după care trebui să fie păstrați într-un mod corespunzător astfel încât să nu încolțească. Ca să nu se strice, se țin într-un loc răcoros, departe de razele soarelui. Evită să-i păstrezi în frigider, deoarece se alterează mai repede.

Cartofii cumpărați din supermarket, în plasa aceea cu găurele, se pot păstra în continuare în aceeasi plasă, însă, ai grijă să nu-i strângi prea tare. Dacă ai cumpărat cartofi vrac, atunci îi poți pune într-o cutie de carton, un coș, o pungă de plasă sau de hârtie sau în orice alt recipient bine ventilat.

Atenție, dacă ținem cartofii într-o pungă etanșă, aceștia se vor umezi din cauza dioxidului de carbon eliberat. Înainte de a-i depozita, cartofii trebuie verificați să nu fie stricați.

Ca să nu încolțească și să fie numai buni de folosit la mâncare, cartofii se țin departe de razele soarelui și de umiditate. Nu trebuie ținuți deasupra frigiderului și nici în preajma aragazului.

Un lucru foarte important este să nu ținem niciodată cartofii alături de alte legume sau de fructe. De exemplu, dacă îi vom vom păstra împreună merele, vor produce etilenă, iar ambele vor putrezi, conform SouthernLiving.com.

Nici cartofii și ceapa nu se păstrează împreună, deoarece ambele conțin o cantitate mare de apă și se pot altera mai repede. Dacă sunt combinate, produc un gaz etilenă, iar procesul de coacere va fi grăbit.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.