Știri

Unde se găsește apa purificată cea recomandată de soția lui Călin Georgescu + rețete

Cristela Georgescu, soția candidatului la prezidențiale Călin Georgescu, activează de două decenii în domeniul sănătății naturale, în cadrul căreia promovează, printre altele, nutriția integrativă, detoxifierea regenerativă și tehnici de eliberare emoțională. Dată fiind înclinația ei către medicina holistică și dezvoltare personală, este lesne de înțeles că are un stil de viață cu totul aparte.

Iar în cadrul stilului de viață pe care l-a adoptat de ani buni, Cristela Georgescu a adoptat și o alimentație aparte. A renunțat la alimente procesate, dulciuri, produse de patiserie, prăjeli, mâncare fast-food, băuturi carbogazoase, dar și la carne și s-a axat pe alimente neprocesate, fructe și legume în special, dar și pe „consumul” de aer curat și pe relația cu Dumnezeu.

„Am renunțat brusc și pe vecie la toate bombele cu care mi-am sabotat și devastat sănătatea: cafea, alcool, băuturi carbogazoase, zahăr și dulciuri rafinate, produse de patiserie, prăjeli, mâncare fast-food. Am eliminat pur și simplu orice produs rafinat sau prelucrat industrial, orice produs de origine animală, am renunțat la ronțăitul între mese, la copioasele cine luate noaptea târziu.

Am înlocuit totul cu: apă purificată, fructe, legume, verdețuri, zarzavaturi, leguminoase, nuci și semințe crude, cereale integrale, grăsimi sănătoase, odihnă bună (cea între 10 PM și 2 AM), aer curat, relații sănătoase – stimulatoare de energii creatoare, o relație autentică cu Dumnezeu”, a explicat Cristela Georgescu într-un interviu acordat CSID

De ce a renunțat Cristela Georgescu să mănânce carne: „Orice ființă care înțelege impactul pe care îl are consumul de carne renunță la el fără remușcări”

Soția candidatului TikTok spune că, de-a lungul timpului, a mai avut tentative de a renunța la mâncarea nesănătoasă, dar era motivată de dorința de a slăbi sau de convingerea că alimentul respectiv nu face bine. Însă aceste motive superficiale nu au reușit să o determine să renunțe la mâncarea nesănătoasă. A reușit lucrul acesta atunci când a înțeles DE CE.

„Eu am renunțat la toate produsele amintite acum aproape 10 ani. Atunci știam doar „nu e bine, nu face bine, îngrașă”. Argumentele astea nu erau motivante pentru o reformă, așa cum aveam eu nevoie, doar schimbarea s-a produs când am înțeles „de ce”.

Greu nu a fost să renunț la carne – orice ființă care înțelege impactul pe care îl are consumul exacerbat de carne și de alimente de origine animală asupra sănătății, a animalelor de crescătorie și a viitorului Planetei, renunță aproape instantaneu, fără niciun fel de remușcări sau de lamentări”, a mai zis Cristela Georgescu în cadrul aceluiași interviu.

Ce mâncăruri îi pune pe masă Cristela Georgescu candidatului TikTok
Pe site-ul cristelageorgescu.ro, soția lui Călin Georgescu împărtășește cu urmăritorii săi tot felul de experiențe naturiste, dar și rețete culinare.

Iată, mai jos, câteva rețete de mâncăruri și deserturi cu care, în mod sigur, îl răsfață pe soțul ei:

BISCUIȚI
Ingrediente: 250 gr mei, 10 linguri cocos razuit, 2 banane, suc de mere (pe post de indulcitor).

Ca varianta, daca nu aveti suc de mere, puteti folosi 6 curmale. 1 lgt vanilie naturala sau 1/4 lgt scortisoara – eu nu am folosit, pentru ca am vrust sa simt mirosul de bebic:)

Mod de preparare:

Meiul se macina, sa devina faina. Bananele se paseaza cu furculita. Curmalele se paseaza la blender, cu putina apa, pana devin un piure.

In afara de apa/suc de mere, toate ingredientele se amesteca, inclusiv cele optionale. Se adauga treptat apa sau suc de mere si se amesteca, se framanta, pana cand totul devine o coca de consistenta mai moale decat plastilinei (un fel de coca mai suculenta, ca nu stiu cum sa explic altfel 🙂 ) si se poate modela sub forma unui bulgare

Se rup bucati din aluat si se modeleaza apoi sub forma de bile de marimea unei nuci. Se preseaza “nuca” intre palme, sa ia forma unui biscuit rotund, cu grosimea de 4-5 mm. Cu cat mai grosi, cu atat mai moi. Cu cat mai subtiri, cu atat mai crocanti.

Se asaza in tava, dar nu pe hartie de copt, care este relativ nocivă, si se lasa la cuptor, la 200-220 grade timp de 10-15 min. Se pot lasa si mai mult 30 min la 180 de grade, uneori daca ii ia flacara sau caldura prea repede, devin foarte tari si nici nu se patrund.

Trucuri pentru ca biscuiții să nu se întărească

Nu ii lasati in cuptor dupa ce s-au copt.

Dupa ce ii scoateti din tava puteti inmuia in apa, suc de mere sau lapte vegetal pret de 1 secunda, fix cat sa atinga lichidul, dar nu mai mult. Apoi ii inveliti intr-o panza.

O alta varianta, asa cum am citit de la alte mamici inventive, e sa ii pastrati la frigider sau intr-o cutie cu capac
luati in considerare atunci cand adaugati lichidul in compozitie, ca fulgii de cocos absorb timp de 10-15 min mult din acesta, inca dinainte de a fi pusi biscuitii la cuptor

PIZZA FĂRĂ GLUTEN
250 gr năut boabe (nefiert), pe care îl măcinați făină (la blender, la râșniță, la moară etc).

Aprox. 200 ml apă, nu pot să vă dau o cantitate exactă, pentru fiecare tip de năut înghite diferit apă. Puneți puțin cîte puțin și frământați cu răbdare vreo 5 minute, până când aluatul devine ca o plastilină.

1 lingurită unt/ulei de cocos

1/2 lingurită sare neiodată

Din toate astea faceți ”coca”. Durează maximum 10 minute. Modelați coca cu mâna, direct pe hârtia de copt.

Amestecați ingredientele și puneți oala la foc mic, cel mai mic, aproximativ 1 oră, timp în care mai mestecați din când în când cu lingura de lemn.

Gustați. Dacă lintea nu e fiartă, o mai lăsați să fie bine pătrunsă. În funcție de soi și de cât de veche e, s-ar putea să fie nevoie să fiarbă mai mult sau mai puțin. Dacă mai e nevoie de lichid sau dacă vă place supa mai subțire, adăugați Supă clară sau apă.

07
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.