Categories: Știri

Îți speli prosoapele greșit. Cum și când trebuie băgate la mașina de spălat, de fapt. Doar așa devin curate

Cât de des trebuie spălate prosoapele, de fapt. Mulți români nu știu când trebuie băgate în mașina de spălat, de aceea ies aspre și se rup în timp.

Un expert dezvăluie cum trebuie spălate corect prosoapele, iar acest lucru poate schimba modul în care ne raportăm la igiena personală. Este necesar să înțelegem importanța acestor detalii pentru sănătatea noastră și să respectăm anumite recomandări fundamentale. Spălarea prosoapelor poate părea simplă, dar dacă nu se face corect, riscurile pentru sănătate cresc semnificativ.

Cum trebuie să speli prosoapele corect
Prosoapele, deși nu par murdare, sunt materiale care pot acumula germeni și bacterii. Este important să le spălăm corespunzător pentru a preveni răspândirea acestora.

De cele mai multe ori, spălarea prosoapelor poate părea o rutină banală, dar nu trebuie subestimată. Experții spun că, atunci când nu respectăm anumite norme, apar probleme de sănătate.

Cum influențează spălarea prosoapelor sănătatea
Conform unui expert de la BBC, germenii pot fi transmiși atunci când împarți un prosop cu altcineva sau când îl speli împreună cu alte rufe. Chiar dacă locuiești singur, riscul nu este complet eliminat. Specialiștii recomandă să nu lași mai mult de 15 zile între spălarea prosoapelor, pentru a preveni acumularea de bacterii.

Medicii dermatologi le recomandă persoanelor cu acnee să spele prosoapele des. Acestea pot deveni un mediu propice pentru dezvoltarea unor afecțiuni ale pielii, dacă nu sunt spălate corespunzător.

Un alt aspect important este prosopul folosit în sala de sport. Acesta trebuie spălat frecvent și nu împărțit cu alții. Transpirația și celulele moarte ale pielii facilitează răspândirea bacteriilor, iar un prosop nespălat va deveni rapid contaminat.

Prosoape separate pentru față și corp
Dermatologii mai recomandă utilizarea a două prosoape separate: unul pentru corp și altul pentru față. Pielea de pe față este mult mai sensibilă și mai predispusă la infecții, iar bacteriile de pe prosopul de corp pot fi dăunătoare. În plus, zonele unde pielea nu este expusă la soare pot adăposti bacterii care nu ar trebui să ajungă în contact cu fața.

Modul corect de spălare
Este mai bine să speli prosoapele mai des, la temperaturi scăzute, decât să le speli mai rar, la temperaturi ridicate. În acest fel nu strici țesăturile.

Așadar, pentru a evita eventuale probleme de sănătate, trebuie să speli prosoapele corect și des, având grijă la detaliile care fac diferența.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.