Categories: Știri

De unde provine carnea de porc vândută în Kaufland. Cotletul și ceafa de porc sunt la mare căutare în această perioadă, dar nu mulți se uită pe etichetă

Ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile de iarnă. Românii își fac provizii pentru decembrie, profitând încă de prețurile mai mici. În apropierea Crăciunului riscă se nu mai găsească unele produse sau ca prețul lor să fie mult mai mare decât de obicei. De exemplu, mulți români cumpără în această perioadă carne de porc de la Kaufland.

Cotletul și ceafa de porc sunt unele dintre cele mai căutate produse din magazinele Kaufland în perioada sărbătorilor de iarnă. Prețurile sunt accesibile, iar românii cumpără pentru a avea ce pune pe masa de Crăciun. Însă puțini dintre clienți știu de unde provin aceste produse.

Ei bine, deși producția de porci a scăzut în ultimii ani în România, din 2017, Kaufland a implementat un program dedicat exclusiv cărnii de porc de proveniență românească. În colaborare cu Cooperativa Agricolă „Țara Mea” și cu sprijinul Ministerului Agriculturii, Kaufland a lansat primul program național pentru carne de porc 100% românească. Potrivit retailerului, tot cotletul, ceafa și restul produselor de carne de porc de pe Raftul Românesc provin de la porci născuți și crescuți în România.

Este vorba despre o inițiativă amplă de sprijinire a fermierilor locali și de stimulare a producției interne. Astfel, carnea disponibilă la raft la Kaufland este mereu proaspătă, iar prețurile accesibile.

”Raftul Românesc este primul program național cu circuit complet de la fermier la raft, care crește semnificativ prezența cărnii de porc românești în comerțul modern în rețeaua Kaufland România.

Programul include peste 50% dintre fermierii mici și mijlocii din România, și le oferă acestora garanția preluării integrale a porcilor născuți și crescuți în țara noastră, precum și sprijin pentru dezvoltare și consiliere”. se arată pe site-ul oficial Kaufland.

”Noul program agricol sprijină fermele de porci să adere la standarde superioare de bunăstare a animalelor, astfel că românii vor putea pune pe mesele lor carne de porc 100% românească, de o calitate mai bună.

Acesta introduce în ferme un model de dezvoltare a agriculturii și a bunăstării animalelor în lanțul de aprovizionare cu carne de porc, pe 4 paliere:

Colaborarea directă cu fermierii;
Introducerea unor standarde mai ridicate de bunăstare a animalelor;
Introducerea unui sistem de hrană, cu cereale 100% românești, periodic analizate;
Introducerea unui sistem de audit de siguranță și calitate pentru ferme, hrana porcilor, precum și de monitorizare a sănătății porcilor.
Programul agricol pentru carnea de porc este o premieră în România și depășește cerințele legislative, fiind un model de urmat pentru a crește producția internă de carne de porc de calitate”, se arată pe site-ul Kaufland.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.