Candidatul independent la alegerile prezidențiale, despre care rapoartele serviciilor secrete au arătat că a fost ajutat de o operațiune pregătită de „un actor statal”, face primele declarații, la ora 21.00, după ce CCR a decis ca alegerile să fie anulate, iar întregul proces electoral să fie reluat de la zero.
La scurt timp după ce judecătorii Curții Constituționale au decis anularea alegerilor prezidențiale, vineri, 6 decembrie 2024, în jurul orei 15:00, au început să apară primele reacții ale partidelor și oamenilor politici. Fără îndoială, cele mai așteptate declarații au fost din partea celor doi candidați care urmau să se confrunte în turul al doilea: Călin Georgescu și Elena Lasconi.
Vineri după-amiază, Călin Georgescu nu se afla la sediul de campanie, celebra vilă din Izvorani, unde, în urmă cu doi ani, Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a fost fotografiat în compania unor apropiați ai lui Călin Georgescu și cu George Simion.
Potrivit Antena 3 CNN, în ciuda unei liniști aparente, la vila din Izvorani a fost agitație mare și s-au înregistrat și incidente. Un fan al candidatului Călin Georgescu i-a amenințat pe toți jurnaliștii aflați la fața locului, iar polițiștii l-au amendat.
„Au fost și niște incidente! Un un fan al lui Călin Georgescu s-a oprit în fața vilei din Izvorani și a amenințat toată presa prezentă. Însă cei de la Poliția Ilfov au fost pe fază, l-au tras pe dreapta pe domnul respectiv și l-au amendat pentru injurii”, a explicat corespundentul Antena 3 CNN.
CCR a decis în unanimitate anularea întregului proces electoral pentru alegerea preşedintelui României, urmând să fie stabilite o nouă dată şi un nou calendar electoral pentru realizarea acţiunilor necesare. Articolul din Constituţie invocat de judecătorii Curţii Constituţionale prevede că CCR veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României şi confirmă rezultatele sufragiului.
CCR a mai decis că procesul electoral pentru alegerea Preşedintelui României va fi reluat în integralitate, Guvernul urmând să stabilească o nouă dată pentru alegerea Preşedintelui României, precum şi un nou program calendaristic pentru realizarea acţiunilor nece sare. Anunțul, fără precedent, a venit la două zile după desecretizarea documentelor CSAT, ceea ce a scos la iveală o operațiune pregătită în favoarea lui Călin Georgescu de către Rusia. De astfel, în urma descretizării documentelor, au fost deschise mai multe anchete privind organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale.
În primul tur al alegerilor, Călin Georgescu a obţinut 2.120.401 voturi, reprezentând 22.94%, iar Elena Lasconi, 1.772.500 voturi valabil exprimate, reprezentând 19.18%. Pe locul trei, la o distanță de aproximativ 3.000 de voturi s-a clasat Marcel Ciolacu.