Cioba, indiferent de ce fel ar fi, este un preparat delicios, pe care îl putem pregăti destul de ușor. Însă, nu foarte mulți dintre noi știm cât de rezistentă este, de fapt, această mâncare! Într-un videoclip viral de pe TikTok, gospodinele au arătat cât de multe zile poate fi ținută, de fapt, ciorba în frigider!
Ciorba se numără printre cele mai versatile și gustoase tipuri de mâncare din întreaga lume, iar numai în țara noastră există nenumărate rețete de ciorbă pe care cu toții le cunoaștem și apreciem. Însă, un detaliu pe care poate că nu foarte mulți români îl cunosc este faptul că această mâncare rezistă mult mai mult timp decât am crede! De fapt, un anumit tip de ciorbă poate fi consumat chiar și la trei zile după ce l-am gătit!
Un videoclip devenit viral pe TikTok ne spune că un detaliu care contează foarte mult atunci când vine vorba despre depozitarea acestui preparat este felul de ciorbă despre care este vorba. În timp ce anumite variante pot fi consumate fără probleme chiar și după trei zile, altele de abia vor ține în frigider chiar și o singură zi.
Ciorba pe care o putem consuma chiar și după 72 de ore
Poate că cea mai rezistentă cirobă pe care o putem pregăti este cea de porc, sau de vită. Aceasta poate fi ținută în frigider chiar și 72 de ore, fără să avem probleme. La polul opus găsim ciorba de legume, cât și cea de ciuperci. Acesta nu ar trebui consumate după mai mult de 24 de ore petrecute în frigider.
Un alt preparat surprinzător de rezistent este supa, cât și ciorba, de pui. Aceasta poate fi consumată chiar și după ce a stat vreme de 48 de ore în frigider. Astfel, nu este nevoie să ne forțăm să mâncăm prea mult într-o zi, ci putem păstra fără probleme ciorbele pentru zilele următoare.
La ce trebuie să fim atenți atunci când depozităm ciorba
Pentru ca mâncarea noastră să nu se strice, este foarte important să ne asigurăm că nu exista fluctuații de temperatură în frigider. Acesta trebuie să rămână rece constant, pentru ca alimentele să rămână bune. De asemenea, este foarte important să nu depozităm ciorba într-un recipient de plastic.
Nu în ultimul rând, trebuie să avem grijă ca ciorba deja să se fi răcit complet, înainte de a o pune în frigider. Mâncarea, în general, nu trebuie pusă la rece dacă încă este caldă, sau, chiar mai rău, fierbinte. Astfel de trucuri ne vor putea ajuta să depozităm ciorba corect, pentru mai mult timp.