Magazin

Rețeta delicioasă pe care gospodinele o pregăteau încă din 1957! Cum se face cea mai bună musaca

Este o rețetă delicioasă, care poate fi pregătiă în nenumărate feluri! Există atât de multe variații ale acestui preparat, însă, dacă ne dorim să gustăm o formă cât mai tradițională al acestuia, putem apela la rețeta folosită de gospodinele din anul 1957! Este vorba despre musaca, o mâncare gustoasă și foarte ușor de preparat!

Musacaua este una dintre cele mai gustoase preparate din țara noastră, iar de-a lungul României, cât și de-a lungul Balcanilor, în general, există nenumărte variațiuni ale acestei rețete. În ce privește țara noastră, gospodinele au folosit o rețetă gustoasă, încă din 1957!

Iar partea cea mai bună este faptul că nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple, pentru a pregăti o musaca perfectă!

Ce ingrediente trebuie să avem la îndemână
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, nu ne trebuie decât 2 – 3 vinete, câteva linguri de făină, un pahar de ulei, cam 2 – 3 cepe, un kilogram de carne, iar, nu în ultimul rând, mai avem nevoie și de un ou. Desigur, acestea nu sunt singurele ingrediente necesare pentru a pregăti o musaca la fel ca cea pregătită de gospodine în 1957!

Mai avem nevoie și de mărar, pătrunjel, sare, piper, câteva roșii, cât și untură, sau ulei, pentru a unge tava în care vom pregăti mâncarea. Desigur, pe lista ingredientelor se mai află și pesmet, pe care îl vom folosi pentru a tapeta tava. Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să pregătim musacaua!

Cum vom pregăti ușor această mâncare delicioasă
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm pentru a pregăti musacaua este să spălăm vinetele apoi să le tăiem pe lungime, pentru a le decoji parțial. Mai departe, vom tăia vinetele în felii, le vom da prin făină, iar apoi le vom prăji. Între timp, vom tăia cât mai mărunt cele 2 – 3 cepe, iar apoi le vom prăji până când se înmoaie.

Carnea tocată trebuie amestecată cu ceapa, apoi vom adăuga și oul, sare, piper, cât și verdeața, care, de asemenea, trebuie să fie tocată mărunt. Mai departe, vom spăla roșiile, le vom curăța de coji, iar apoi le vom tăia felii.

Apoi, vom unge o tavă cu ulei (sau untură), o vom tapeta cu pesmet și vom pune un rând de vinete, urmat de un rând de carne, unul de roșii, iar apoi alternăm între acestea până când umplem tava. Deasupra trebuie să avem vinete, iar acum putem pune totul la cuptor! Când musacaua este gata, putem presăra deasupra ei verdeață și o vom servi caldă!

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.