Magazin

Prăjitura Semilună cu nucă și vanilie – desertul copilăriei, ieftin și ușor de făcut

Prăjitura Semilună cu nucă și vanilie este unul dintre acele deserturi care ne poartă cu gândul la copilărie, la bucătăria bunicii și la zilele în care mirosul de vanilie și nucă proaspăt coaptă inunda casa. Simplă, delicioasă și cu ingrediente la îndemână, această prăjitură este perfectă pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce, dar fără prea mult efort sau costuri mari.

Această prăjitură este desertul copilăriei, un deliciu simplu și ieftin, care ne aduce aminte de momentele dulci petrecute în familie. Cu arome îmbietoare de nucă și vanilie, această rețetă este perfectă pentru a redescoperi gusturile autentice ale verilor de altădată.

În multe gospodării, Prajitura Semiluna cu nuca si vanilie era desertul preferat, pregătit cu dragoste de mamele și bunicile care știau să transforme ingredientele modeste într-o adevărată sărbătoare a gustului. Fiecare felie aduce în suflet amintiri de după-amieze liniștite, povestiri și jocuri, devenind simbolul unei copilării fericite și simple.

Ingrediente:

4 ouă
150 g zahăr
150 ml ulei
160 g făină
1 linguriță praf de copt
Un vârf de linguriță de sare
Vanilie (din păstaie, esență sau zahăr vanilat)
100-120 g nuci măcinate
Zahăr pudră vanilat pentru decor

Mod de preparare:

Prepararea compoziției: Într-un bol mare, mixează ouăle întregi împreună cu zahărul, sarea și vanilia până când amestecul își dublează volumul și devine pufos. Adaugă uleiul treptat, în fir subțire, mixând continuu pentru a-l încorpora bine.

Adăugarea ingredientelor uscate: Cerne făina împreună cu praful de copt, apoi încorporează-le treptat în amestecul de ouă, folosind o spatulă. Amestecă ușor, până când obții un aluat omogen, care trebuie să curgă de pe spatulă, dar să fie suficient de gros pentru a lăsa urme în aluat.

Pregătirea tăvii: Tapetează o tavă de 22×30 cm cu hârtie de copt și toarnă aluatul în ea. Nivelează suprafața, apoi presară uniform nucile măcinate sau tocate grosier peste aluat.

Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace prăjitura timp de 30-35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).

Răcirea și decorarea: După ce prăjitura s-a copt, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească complet pe un grătar. După răcire, pudrează-o cu zahăr pudră vanilat. Folosind o formă rotundă de inox (cu diametrul de 6 cm) sau un pahar, decupează prăjitura în semilune.
Servire: Bucură-te de această prăjitură Semilună, simplă și delicioasă! Poftă bună!

029
Cristiana Furtuna
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.