Magazin

Rețetă de ciorbă de perișoare de post. Cu ce poți să înlocuiești carnea! Nu credeai că poate fi atât de gustoasă

Ciorba de perișoare este un preparat tradițional iubit de români, dar știai că poți să te bucuri de aceeași savoare și în varianta de post? Secretul stă în alegerea ingredientelor potrivite care înlocuiesc carnea fără a compromite gustul autentic. Hai să descoperim cum poți să prepari o ciorbă de perișoare de post delicioasă!

Ingrediente pentru ciorba de perișoare de post:

Pentru perișoare:

200 g ciuperci champignon sau pleurotus

150 g orez

1 morcov mic ras

1 ceapă mică tocată fin

2 linguri de pesmet

1 lingură de făină

1 legătură de pătrunjel tocat

Sare și piper după gust

1 linguriță de ulei

Pentru ciorbă:

1 morcov mare

1 ceapă mare

1 ardei gras

2 cartofi

2 roșii decojite sau 200 ml suc de roșii

2 linguri de borș sau suc de lămâie

2 litri de apă

1 legătură de leuștean

Sare și piper după gust

2 linguri de ulei

Mod de preparare:

1. Pregătirea perișoarelor

Spală bine ciupercile și toacă-le foarte mărunt sau dă-le prin blender.

Într-o tigaie, încinge o linguriță de ulei și călește ceapa tocată până devine sticloasă.

Adaugă morcovul ras și ciupercile și lasă-le la foc mic până se evaporă lichidul.

Amestecă această compoziție cu orezul spălat, pesmetul, făina, pătrunjelul, sarea și piperul.

Modelează biluțe mici și pune-le la rece până pregătești ciorba.

2. Pregătirea ciorbei

Într-o oală mare, încinge 2 linguri de ulei și călește ceapa tocată fin.

Adaugă morcovul și ardeiul tăiate cubulețe, apoi toarnă 2 litri de apă.

Când apa dă în clocot, adaugă cartofii tăiați cuburi și lasă la fiert 10 minute.

Pune perișoarele în ciorbă și lasă-le să fiarbă la foc mic 15-20 de minute.

Adaugă roșiile decojite sau sucul de roșii și mai lasă ciorba pe foc încă 5 minute.

Asezonează cu sare, piper și acrește cu borș sau suc de lămâie după gust.

Stinge focul și presară leușteanul tocat.

Servire

Această ciorbă de perișoare de post se servește caldă, cu pâine proaspătă sau ardei iute pentru un plus de savoare. Gustul bogat și textura perișoarelor vor face ca nimeni să nu observe lipsa cărnii!

Poftă bună!

05
Cristiana Furtuna
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.