Știri

Cum să obţineţi “numărul corect” la Blackjack?

Jocul de blackjack este unul ofertant pentru jucători mai ales pentru marginea de casă mică pe care o oferă. Şi dacă ai ca jucător abilităţi de numărare a cărţilor înseamnă că poţi să faci din acest joc de masă unul extrem de profitabil pentru tine.

Dar cazinourile ştiu la rândul lor asta şi nu îţi imagina că sunt pasivi. Nu, şi-au luat măsuri de contracarare şi pentru început amestecă nu mai puţin decât 8 pachete de cărţi la jocul de Blackjack. Mai poţi număra cărţile cu aceeaşi acurateţe cu care o făceai când se folosea doar un pachet de cărţi de joc? Hai să lămurim împreună acest lucru în rândurile următoare!

Cum şi de ce dă randament număratul cărţilor

Nu poţi estima câştigul pe care un slot îl poate ceda la o rotire de role şi nici dacă zarurile la Craps vor da rezultatul aşteptat. Totul ţine de probabilităţi şi orice rezultat la orice joc de noroc nu se poate compara cu cel precedent şi în nici un caz cu cel viitor.

La Blackjack probabilităţile se schimbă pe măsură ce cărţile sunt împărţite jucătorilor. Şi uite şi care este cel mai bun exemplu în acest sens. Dacă foloseşti un singur pachet de cărţi probabilitatea ca să primeşti un As este de 4/52 sau de 1/13.

Imaginează-ţi că dealerul de joc live de la Conti Cazino a împărţit deja o mână şi că în acelea se găsesc 2 cărţi de As. Din 52 de cărţi s-au dat 4 ( ţie 2 şi dealerului tot 2) aşa că în pachet rămân acum doar 48. Deci probabilitatea ca să primeşti un As scade la 2/48 sau 1/24.

Acum şti că şansele tale s-au diminuat la jumătate aşa că îţi vei impune o altă strategie de joc. Dacă depinzi de cartea de As pentru a face un punctaj mare vei fi mai rezervat în pariu şi nu vei risca, aşa că număratul cărţilor şi-a arătat din plin randamentul păstrându-ţi banii în buzunar.

De ce cărţile de As şi 10 sunt importante

Când reuşeşti să câştigi la blackjack de cele mai multe ori eşti plătit cu contravaloarea mizei. Dar dacă ai în mână o carte de As şi una de decar se cheamă că ai făcut blackjack sau natural şi plata ta este de 3 la 2.

Tocmai de aceea este importantă alăturarea acestor 2 cărţi, îţi dă garanţia că baţi dealerul şi îţi măreşti contul financiar. Dar ştii cu siguranţă că o carte de As are o valoare bivalentă, de 1 şi de 11 puncte aşa că atunci când faci blackjack cu un decar este clar că foloseşti valoarea ei de 11 puncte.

Şi când ai în mână 11 puncte nu uita că nu numai decarul îşi arată valoarea, mai ai şi alte cărţi cu valoarea de 10 puncte. Acestea sunt cărţile cu feţe, valeţii, damele şi regii. În total ai 16 cărţi mari cu valoarea de 10 puncte aşa că probabilitatea ta de a face blackjack este acum de 16/52 sau de 4/13 şi trebuie să ţi seama de ea.

Cum şi de ce să foloseşti metoda de numărat cărţi Hi-Lo

De ce să foloseşti această metodă de numărat cărţi la blackjack? Pentru simplul motiv că este uşor de învăţat şi de aplicat. Cum să o foloseşti te vom ajuta să înţelegi în continuarea acestui subcapitol.

Pentru început va trebui să atribui câteva valori cărţilor de blackjack. Aşadar cărţile de la 2 la 6 primesc valoarea +1, cele de la 7 la 9 valoarea 0 în timp ce cărţile de la 10 la As sunt creditate cu valoarea -1.

Vei număra cărţile decartate de dealer şi le vei atribui valoarea pe care am stabilit-o. Dacă rezultatul este unul pozitiv atunci te poţi aştepta că următoarele cărţi să îţi aducă avantajul dorit, dacă este unul negativ eşti în dezavantaj aşa că abţine-te de la pariere.

Conversia numărului de rulare într-un număr adevărat

Această transformare nu înseamnă de fapt decât că o să estimezi câte cărţi au rămas de împărţit de către dealer. Împarţi deci numărul de cărţi rulate la numărul total de pachete de cărţi de joc puse la dispoziţia dealerului şi obţii numărul adevărat.

Trebuie doar ca să numeri cărţile rulate cu acurateţe dacă vrei un rezultat cât mai aproape de realitate. Şi iată şi un exemplu pentru a înţelege mai bine cum funcţionează lucrurile. În sistemul de numărare Hi-Lo la un singur pachet de cărţi ai 24 de valoare -1 şi 24 de valoare +1.

Însă pe măsură ce cărţile se oferă jucătorilor valorile se schimbă, sistemul devenind în acest fel unul dezechilibrat. Tocmai de aceea trebuie să fi extrem de atent la desfăşurarea cărţilor pe masa de joc, o simplă neatenţie ducând la imposibilitatea de a mai putea estima valoarea cărţilor viitoare.

De ce numărul de pachete de cărţi de joc contează

Dacă ai învăţat blackjack este evident că ai făcut-o cu un singur pachet de cărţi de joc. Şi atunci lucrurile erau clare, au ieşit cei 4 aşi probabilitatea ca să mai prinzi unul era în mod clar 0. Socoteala era simplă şi ştiai cum să îţi ajustezi strategia de joc în funcţie de această realitate.

Dar acum cazinourile folosesc 8 pachete de cărţi, aşa că dacă 4 dispar mai rămân încă în joc ceilalţi 28. În acest caz probabilitatea ta de a obţine un As nu mai este 0.

De aceea contează atât de mult numărul de pachete de cărţi de joc, îţi oferă indicii despre ce cărţi estimezi că o să apară. Singura ta problemă este să memorezi cărţile ieşite din pachete şi să pariezi în funcţie de probabilitatea de succes pe care ai calculat-o.

Schimbarea strategiei în funcţie de numărătoarea corectă

Să schimbi mărimea mizei nu este singura strategie care îţi poate aduce avantaje în jocul de blackjack. Să te mai şi abaţi de la strategia de bază poate să fie uneori calea care să te ajute să baţi dealerul.

Pe măsură ce raportul de cărţi mari se schimbă atât tu cât şi dealerul aveţi o probabilitate mare de a obţine cărţi mari. Şi aici poţi schimba strategia de bază apelând la pariul Asigurare, deşi în strategia de bază ţi se interzice acest lucru.

Dar dacă ai în mână doi de 10 procentul de a obţine o carte mare creşte şi de ce nu ar fi chiar un As? Aşa că împarte cei doi decari în două mâini distincte, şansele tale de a obţine blackjack sunt cu siguranţă mult mai mari decât ale dealerului.

Concluzie

Strategia de numărat de cărţi la blackjack nu este ilegală doar că acum este mai greu de aplicat. Nu se mai foloseşte 1 singur pachet de cărţi ci chiar 8 aşa că îţi trebuie maximum de atenţie de care poţi dispune. Aplică paşii de mai sus, joacă responsabil şi în mod sigur jocul de blackjack te va răsplăti exact aşa cum îţi doreşti!

0113
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.