Știri

Anunț major de la Ministerul Muncii: Aceasta este data la care vor fi mărite pensiile

Pensionarii români așteaptă cu nerăbdare să le fie recalculate pensiile. Vârstnicii speră ca ceea ce au promis oficialii să se adeverească, iar veniturile lor să crească substanțial începând din luna septembrie a acestui an.

Milioane de pensionari români așteaptă să vadă câți bani vor primi din luna septembrie, după ce peniile le vor fi recalculate. Vârstnicii sunt curioși cu cât vor crește veniturile lui începând de anul acesta.

Când vor afla românii cu cât va fi majorată pensia din septembrie, după recalculare

Potrivit declarațiilor făcute de oficiali, recalcularea pensiilor este aproape gata, ceea ce înseamnă că, în curând, vârstnicii vor primi deciziile de recalculare.

„Suntem pregătiți. Am lucrat in paralel. Pe de o parte, împreună cu colegii de la casele de pensii, procesul de recalculare se apropie de finalizare, avem peste 95% recalculate. Au mai rămas cazurile mai grele. Finalizăm și normele, vom fi gata la termen. Normele sunt cel puțin la fel de importante precum legea în sine. (…) Am constatat că trebuie să fim atenți la aspecte indicate de CCR, avem și alte legi care fac referire la pensii, cum ar fi Codul Muncii, dar ne vom încadra în termenul care este până la 4 martie.”, susține ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, scrie antena3.ro.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a menționat că există un contract pe care Casa Națională de Pensii îl are cu o firma de software cu care lucrează deja, iar după ce se vine cu legea și normele se poate construi softul, apoi instruirea celor din casele teritoriale de pensii.

Ce pensie primește un român care nu a lucrat nici măcar o zi

Românii care nu au muncit o zi în viața lor, sau cei care au avut un job, însă fără să aibă contracte legale şi să plătească contribuţii sociale, vor primi pensia minimă.

În prezent, încrpând cu 1 ianuarie 2024, pensia minimă este de 1.281 de lei, iar din 1 septembrie 2024 va fi majorată din nou.

„Acum, deja fiecare român şi-a primit pensia majorată în ianuarie, fiindcă pensiile se plătesc prin convenţiile cu Poşta Română până pe data de 16 a fiecărei luni, în cazul celor care merg prin factorul poştal, respectiv pe 12 a fiecărei luni în cazul celor primite pe card.

Prin urmare, românii au văzut foarte clar pe taloanele de pensii şi la pensiile primite care a fost creşterea”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, potrivit sursei menționate anterior.

0116
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.