Știri

Colegul nostru, Horia Enăşel, a murit

Lumea presei din România este în doliu! Un jurnalist s-a stins din viață. El avea o carieră de invidiat, cu o experiență de peste 30 de ani în televiziune. A lucrat, de asemenea, la câteva redacții cunoscute în țară.

Doliu în lumea presei din România! A murit Horia Enăşel, un jurnalist cu o experiență vastă de peste 30 de ani în presa scrisă și televiziune.

Un jurnalist a murit

Horia Enăşel a lăsat în urmă o carieră de invidiat, marcând cu prezența sa notabile redacții precum Cotidianul, Naţional TV, și B1 TV.

Cu începuturile sale în domeniul politicii externe, Horia Enăşel a contribuit la ziarul Cotidianul în anii 90, un cotidian lansat la acea vreme de Ion Raţiu. Ulterior, a lucrat ca producător la unul dintre cele mai mari și cunoscute posturi TV de la noi din țară, implicându-se apoi în lansarea unor televiziuni notabile precum B1 TV și Naţional TV.

Parcursul său profesional l-a adus în poziția de director de știri la B1 TV în primele zile ale postului, iar apoi a ocupat funcția de director al canalului de știri N24, deținut de frații Micula. În anul 2010, Horia Enăşel s-a alăturat trustului Adevărul Holding, contribuind la dezvoltarea departamentului de producție de știri.

Horia Enășel era stabilit în Belgia

Chiar dacă s-a stabilit în Belgia, la Bruxelles, de mai mulți ani, vestea tragică a trecerii sale în neființă a stârnit o undă de șoc în comunitatea media din România. Pe pagina sa de Facebook, zeci de mesaje de condoleanțe au fost postate de foști colegi și prieteni din industrie, omagiind contribuția sa semnificativă la peisajul media din țară.

„Am sperat că ne vom revedea anul trecut, apoi, el a amânat revederea, îi era spre imposibil să zică când va fi. Am sperat să-l revăd, trecuseră mulți ani de când nu ne mai văzuserăm la ochi, am fi deschis cutia cu bijuterii de povești și amintiri din cea mai bună perioadă a presei de televiziune, perioadă în care am lucrat amândoi. Ba mai mult, Horia, mi-a dat toate frâiele producției generale de știri ale unui post exclusiv de știri. Și toată încrederea că pot. Am putut, dar cu el editor șef era tare ușor. Am vorbit cam o dată pe an după ce drumurile ne-au luat-o spre orizonturi diferite, dezbăteam multe chestiuni legate de presă, de politica mare, dar în special despre cea externă, era un nas fin, hârșit în treburile redacției de știri. Peste toate, Horia era un om delicat, fin, cu un umor special, un profesionist. Mă doare tare plecarea lui. Drum lin, Horia Enăşel! Am să te port cu mine”, a scris Irina Ionescu Homoriceanu pe Facebook.

Cu toții rememorează și apreciază dedicarea și pasiunea de care a dat dovadă pe parcursul anilor.

0148
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.