Media

A venit rezultatul necropsiei în cazul lui Mile Povan, cântăreţul de muzică populară mort la 31 de ani

Rezultatul necropsiei în cazul cântăreţului de muzică populară Mile Povan, mort la 31 de ani, a fost făcut public de medicii legişti.

Lui Mile Povan I-a fost rău, însă nu a vrut să rămână internat, chiar dacă medicii au insistat să-i facă analize amănunţite. Apropiaţii spun că artistul Mile Povan ar fi luat suplimente pentru slăbit fără vreo recomandare medicală.

Medicii legişti spun că Mile Povan a făcut infarct, după ce ar fi luat pastile de slăbit.

Nu a vrut să rămână internat, chiar dacă medicii au insistat să-i facă analize amănunțite, iar apropiații spun că artistul ar fi luat suplimente pentru slăbit fără vreo recomandare medicală.

„Tot ce se poate. Am văzut de-a lungul carierei mele destul de multe intoxicații și destul de multe insuficiențe hepatice, din cauza suplimentelor luate nu neapărat după ureche, ci la recomandarea unor persoane care sunt, de asemenea, foarte agresive în a le marketa.

De obicei ni se spune că medicamentele pe care ni le recomandă medicii sunt rele, că vrea să ne facă rău industria pharma, cu gândul că suplimentele nu au reacții adverse.

Dar, iată, că pot provoca chiar și moartea, mai ales pentru că nu le verifică nimeni.

Noi, la medicamente, avem Agenția Națională a Medicamentelor, care nu lansează pe piață fără studii aprofundate și fără a verifica reacțiile adverse și potențialul dăunător în cele mai mici amănunte, pe când piața suplimentelor nu este verificată de nimeni, de nicio autoritate și acesta este motivul pentru care se pot întâmpla tragedii”, a explicat dr. Laura Ene, medic nutriţionist, joi, la Antena 3 CNN.

Iubit şi apreciat de întreaga comunitate

Apropiaţii spun despre Mile Povan era tot timpul cu zâmbetul pe buze, nu refuza niciodată evenimente şi era apreciat de întreaga comunitate.

„Nu ştiam să aibă probleme de sănătate. Ştiam că este sănătos, era un tip activ, avea foarte multe evenimente, se ocupa foarte bine de carieră”, a mărturisit Claudia Ionaş, prietena lui Mile Povan. „Era un artist extraordinar, îşi făcea treaba foarte bine, era foarte punctual, tot timpul eram cu el la evenimente. Când am auzit vestea credeam că pică cerul pe mine”, a spus și Ionuţ Papariga, de asemenea prieten al artistului.

Luni, interpretului i s-a făcut rău şi a mers la camera de gardă a Spitalului Judeţean Arad, însă a refuzat să rămână internat. O decizie care i-ar fi fost fatală.

„Medicii au demarat de urgenţă procedurile medicale, investigaţiile de sânge. Între timp, pacientul s-a simţit mai bine, starea lui s-a ameliorat şi a spus medicilor că doreşte să părăsească Unitatea de Primire Urgenţă”, a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Arad.

În ultima perioadă lua medicamente de slăbit

Mile era tot timpul cu zâmbetul pe buze şi nu refuza niciodată evenimente. În ultima perioadă, spun surse Observator, ar fi început să ia medicamente pentru slăbit, însă fără o recomandare medicală.

Marius Chipurici, medic toxicolog: Pot da reacţii, în doze mari, reacţii cardiace în special, cu hipertensiune arterială, cu efecte pe sistemul nervos central şi, evident, pot duce şi la moarte.

Trupul cântăreţului a ajuns la medicină legală, iar autopsia va determina cauza exactă morţii.

0287
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.