Știri

Ce să NU oferi niciodată drept mărțișor. Aduce ghinion și ceartă în casă

Mărțișorul este o tradiție românească veche, un mic simbol al primăverii și al prospețimii care este oferit celor dragi în prima zi a lunii martie. În ciuda faptului că intenția este de a aduce bucurie și noroc, există anumite obiecte care, potrivit superstițiilor, pot atrage ghinion sau chiar neînțelegeri în cuplu. Iată ce să nu oferi niciodată drept mărțișor:

1. Evită-le pe cele cu forme ascuțite

Mărțișoarele cu forme ascuțite sunt asociate cu simbolul tăierii sau întreruperii legăturilor. Aceste obiecte pot fi percepute ca aducătoare de conflicte și nefericiri, așa că evită-le când alegi mărțișoare pentru persoanele dragi.

2. Obiecte care te pot duce cu gândul la moarte

Cruci, obiecte în formă de lacrimă sau alte simboluri asociate cu moartea sau tristețea pot aduce o energie negativă și trebuie evitate în această perioadă plină de vitalitate și optimism.

3. Mărțișoarele negre sau închise la culoare

Tradițional, șnurul mărțișoarelor sunt colorate în alb și roșu, simbolizând puritatea și dragostea, dar și viață. Evită să asociezi aceste șnururi vesele cu mărțișoarele negre sau în nuanțe întunecate. Ele pot fi asociate cu tristețea și aducerea de energii negative. Alege culori luminoase și vesele pentru a aduce bucurie.

4. Obiecte împărțite în două

De asemenea, evită obiectele care sunt împărțite în două părți. Se spune că acestea pot simboliza despărțirea cuplului. În schimb, alege mărțișoare care reprezintă unitatea și armonia, precum inimi, soare, porumbel, coșar, ghiocel.

5. Cadouri prea costisitoare

Chiar dacă intenția ta este de a impresiona, oferirea unui mărțișor extrem de costisitor poate crea disconfort. Potrivit tradiției, mărțișorul trebuie să fie un gest simplu și sincer, iar cadourile prea scumpe pot induce presiune sau sentimente de datorie.

În alegerea mărțișorului, ține cont de tradiții, simboluri și de dorința de a aduce bucurie. Un mărțișor frumos, colorat și plin de energie pozitivă va fi întotdeauna o alegere sigură. Evitând aceste elemente considerate ghinion, poți să ai siguranța că mărțișorul tău va aduce zâmbete și noroc celor dragi. Bucură-te de tradiție și fă alegerea potrivită pentru un început de primăvară plin de optimism!

0211
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.