Știri

Răsturnare de situație! IPS Teodosie scapă nepedepsit, însă Vasile Bănescu a fost sancționat DUR

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit în ședință joi, 29 februarie. Ședința se desfășoară în două etape, după ora 17 urmând să înceapă a doua parte.

După prima parte a ședinței, pe rețelele de socializare au apărut zvonuri referitoare la demiterea purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Contactat de stiripesurse.ro, Vasile Bănescu a infirmat aceste zvonuri. În realitate, este vorba despre o schimbare a strategiei de comunicare, ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă. Astfel, Cancelaria Sinodului va prelua comunicarea pe teme sinodale, restul aspectelor care țin de comunicarea publică a Bisericii Ortodoxe Române fiind în continuare în competența purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu.

După cum stiripesurse.ro a relatat anterior, potrivit unor surse din Sfântul Sinod, ÎPS Teodosie a fost doar atenționat verbal (dojană) pentru neasultarea sa, în condițiile în care fusese deja atenționat să nu continue presiunile publice privind ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de Mitropolie.

Post și rugăciune pentru înfiinarea Mitropoliei Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie şi a precizat că în această perioadă clericii vor oficia în biserici şi mănăstiri Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei, măsuri luate pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat că un ierarh poate institui o perioadă specială de post şi de rugăciune la solicitarea credincioşilor.

Contre între Teodosie și Bănescu

Dincolo de chestiunea mitropoliei, ÎPS Teodosie a avut în ultima perioadă mai multe contre cu purtătorul de cuvânt al Patrahiei, Vasile Bănescu.

Cel mai recent, după ce Bănescu a publicat un text în care sugera că unele persoane sunt stăpânite de demoni, ușor de asociat cu persoana ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului l-a acuzat că a modificat Biblia și îi cere să publice acordul scris al Patriarhului Daniel pentru intervenția sa publică.

054
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.