Știri

S-a stabilit prețul cu care va fi vândută carnea de miel, dar si a celorlalte produse de Paște. Cât au ajuns să coste cele necesare

Carnea de miel s-a scumpit drastic în România, iar prețul continuă să crească pe măsură ce ne apropiem tot mai mult de Paște. Un kilogram de pulpă de miel s-a scumpit și mai mult față de anul trecut. Iată cât sunt nevoiți să plătească românii pentru a se bucura de acest produs de Paște.

Carnea de miel este foarte delicioasă și benefică pentru organism, motiv pentru care se găsește pe mesele românilor mai ales de Paște. Dacă în urmă cu mai mulți ani, carnea de miel se vindea cu un preț infim, de această dată, a devenit un lux pentru mulți oameni. Prețul ei s-a majorat semnificativ.

Cu ce preț este vinde carnea de miel în supermarketurile din România

Supermarketurile au umplut vitrinele cu carne de miel, pregătită să ajungă pe mesele românilor de Paște. Pulpa de miel a devenit un lux pe care nu oricine și-l permite, iar acest lucru îl demonstrează prețul.

Un kilogram de pulpă de vinde cu aproximativ 89 lei. Acest preț este un efort financiar pentru foarte mulți români.

De asemenea, românii vor fi nevoiți să plătească mai mult și pentru celelalte alimente, care s-au scumpit drastic. Prețul coșului de cumpărături a trecut de 1.000 lei, dacă vorbim despre alimentele necesare de sărbători, pentru o familie cu un copil.

În ciuda faptului că există o ordonanță de urgență în vigoare, menită să ieftinească produsele, alte alimente s-au scumpit și mai mult, iar acest lucru le afectează bugetul românilor, din ce în ce mai mult.

Lista alimentelor incluse în ordonanța de urgență

Guvernul a prelungit, la sfârșitul lunii ianuarie, ordonanța de urgență pentru reducerea adaosului comercial.

Este important de știut că de ieftinire nu beneficiază aceleași produse, căci lista alimentelor incluse în această măsură a fost actualizată. Unele produse au fost eliminate, iar altele au fost adăugate.

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT

3. Brânză telemea de vacă vrac

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

5. Făină albă de grâu „000” până la 1 kg

6. Mălai pănâ la 1 kg

7. Ouă de găină calibrul M

8. Ulei de floarea-soarelui până la 2 l

9. Carne proaspătă pui

10. Carne proaspătă porc

11. Legume proaspete vrac

12. Fructe proaspete vrac

13. Cartofi proaspeţi albi vrac

14. Zahăr alb tos până la 1 kg

15. Smântână- 12% grăsime

16. Unt până la 250 grame

17. Magiun până la 350 grame.

0161
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.