Știri

Veste tristă pentru pensionari: Lista persoanelor care ar putea pierde câteva sute de lei din pensie

Guvernanții urmează să voteze astăzi proiectul propus de Partidul Național Liberal, în urma căruia românii ar pierde sute de lei din pensie.

Mai exact, liberalii, în frunte cu Florin Cîțu, au propus o nouă taxă pentru pensionarii cu venituri mai mari de 4.000 de lei. Aceștia ar fi nevoiți să plătească CASS de 10% pentru partea care depășește 4.000 de lei.

Partidul Social Democrat a anunțat deja că nu este de acord cu o astfel de măsură și că nu va da vot favorabil.

Proiectul a obținut, în Comisia de Buget, raport de respingere, după ce social-democrații au votat împotrivă.

Florin Cîțu și Dan Vâlceanu, printre inițiatorii măsurii

Inițiativa legislativă a fost semnată de mai mulți deputați și senatori ai Partidului Național Liberal, precum Florin Cîțu, Dan Vîlceanu sau Virgil Guran, care își doresc un impozit de 10% pentru pensionarii care au venituri mai mari de 4000 de lei.

O astfel de măsură a fost în vigoare și în trecut, însă, la acea dată, măsura a fost declarată neconstituțională, fiind dată printr-o ordonanță de urgență, și nu prin lege.

Acesta este și motivul pentru care liberalii își doresc ca de data aceasta, pensiile mai mari de 4000 de lei să fie suprataxate prin lege.

Prezent în platoul emisiunii Decisiv de la Antena 3 CNN, fostul ministru al Muncii, Marius Budai, a declarat că PSD va respinge o astfel de măsură.

”Este vorba despre cei care în 2021 nu au dat niciun leu în plus la pensii. Dan Vâlceanu, Florin Cîțu…”, a afirmat Marius Budăi.

”Vreau să liniștim oamenii din start, această lege nu va trece, PSD va vota împotrivă”, a mai spus el în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Pensionarii ar pierde până la 4.000 de lei

În cazul în care totuși o astfel de măsură ar intra în vigoare, în cazul unei pensii de 5.000 de lei, de exemplu, care este deja impozitată cu 10%, plus această taxă propusă de PNL, din 5000 de lei brut, românii vor ajunge să ia o pensie de aproximativ 4600 de lei.

”Este aceeași logică din 2010, când nu au putut tăia pensiile, pentru că legea era neconstituțională, așa că au venit fix cu această măsură. Și logica lui 2021, când tot PNL, prin Cîțu și Vîlceanu, nu au dat niciun leu în plus la pensii”, a mai spus Marius Budăi la Antena 3 CNN.

0133
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.