Media

Familia Ruxandrei Dumitrescu este dărâmată de verdictul medicilor. Care a fost cauza decesului. Nu s-a așteptat nimeni la așa ceva

Trupul neînsuflețit al marei voleibaliste, Ruxandra Dumitrescu, a ajuns astăzi la Băile Govora, în orașul său natal. În tot acest timp medicii încearcă să deslușească misterul morții sale.

Este doliu în lume sportivă, după ce voleibalista Roxana Dumitrescu a încetat din viață la doar 46 de ani. Legenda voleiului s-ar fi stins în urma unui infarct. Ruxandra Dumitrescu a început să se simtă rău sâmbătă seara, după ce terminase un turneu cu echipa pe care o antrena.

În momentul tragediei, Ruxandra era acasă, cu fiul ei, iar acesta a sunat la salvare anunțând că mamei sale i s-a făcut rău.

Din păcate, medicii ajunși într-un suflet la fața locului nu au mai putut să o readucă la viață.

Ce este sindromul „inimă de atlet“?

Vestea a venit ca un trăsnet pentru familia și apropiații sportivei, care nu știau că aceasta s-ar confrunta cu probleme de sănătate.

Medicii vorbesc însă despre un sindrom periculos denumit „inimă de atlet“. Potrivit specialiștilor, simptomele acestuia ar fi dureri sau disconfort în piept în timpul efortului fizic, oboseală disproporționată în comparație cu gradul de efort fizic pe care îl efectuați, stări de leșin sau amețeală în timpul efortului, pierderi ale stării de conștiență, palpitații, accelerarea sau scăderea bruscă a frecvenței cardiace.

”I-a blocat nu ştiu ce arteră. Avea un bloc major de ramură stângă, ăsta îl avea din copilăriei probabil. Ea a jucat atâţia ani de zile, 20 de ani, şi nu a afectat-o nici cum”, a spus mama voleibalistei, conform Observator.

Luni seară, echipa de junioare care erau antrenate de Ruxandra i-au adus un omagiu la Sibiu. Marți, trupul neînsuflețit al acesteia a ajuns la Băile Govora, în orașul său natal, acolo unde urmează să fie înmormântată în cursul zilei de mâine, 6 martie. Procesiunea de înmormântare va începe la ora 13:00.

”Era o femeie extraordinară. De altfel, o voleibalistă senzaţională a României, una dintre cele mai mari jucătoare ale României din Istorie, căpitan la Panathinaikos, singura jucătoare căreia i s-a retras numărul”, a povestit Andrei Banciu, antrenor de volei, conform sursei citate.

În anul 1994, Ruxandra Dumitrescu a reprezentat România la Campionatul Mondial din Brazilia, iar după trei ani s-a transferat în Grecia, acolo unde a primit două titluri de cea mai bună jucătoare.

0180
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.