Media

Sorin Gonțea a fost diagnosticat cu o boală foarte gravă din păcate nu există tratament: „Apare de niciunde, nu există calmante. 3 luni durează crizele, e ceva rău”

Ce este și cum se manifestă Sindromul Cluster de care a suferit Sorin Gonțea de la Power Couple România. Soțul Daianei Anghel a dezvăluit că a trecut prin dureri insuportabile.

În a doua ediție de Power Couple România, din 6 februarie 2024, bărbații au fost supuși unei probe „dureroase” la propriu. Ei au fost nevoiți să suporte dureri de intensitatea contracțiilor pentru a câștiga banii investiti de partenere. În timp ce unii au cedat de la primele niveluri, alți concurenți i-au surprins pe toți cu calmul de care au dat dovadă.

Printre aceștia din urmă s-a numărat și Sorin Gonțea care a uimit cu atitudinea sa în fața durerii. Cu toate acestea, el a explicat că un episod trist l-a făcut să reziste atât de bine. Soțul Daianei Anghel a mărturisit că a suferit de Sindromul Cluster care se manifestă prin dureri de cap insportabile și pentru care nici nu există tratament.

Ce este Sindromul Cluster, de care a suferit Sorin Gonțea. Concurentul de la Power Couple România a dezvăluit că timp de trei luni durerile nu au cedat

„Sorin a trecut prin Sindromul Cluster. Este ceva ce așa cum apare, și dispare. Este vorba despre o durere foarte foarte accenutată de cap și care este echivsalata ca și intensitate și nivel de durere, cu amputarea pe viu”, a dezvăluit Daiana la Power Couple România, ediția 2 din 6 februarie 2024.

„Nu există tratament, nu există calmante și trebuie să înveți să fii prieten cu durerea, nu au încontro. Se manifestă la bărbații între 30 și 40 de ani. Apare de niciunde și este o inflamare a nervului trigemen, de fapt. Problema e că durerea în lunile astea trei, când apare, în cursul anului, în luna de mijloc este la apogeu. Ai 14, 15, 16 crize de genul ăsta pe zi, de dureri de cap. Nu poți să dormi deloc, pentru că în momentul în care încerci să adormi vine următoarea criză. Vin așa în lanț. E durere în ciorchine – așa de numește Sindromul Cluster și e ceva rău”, a explicat Sorin Bontea care a fost numit erou al probei de la Power Couple România.

Cum se manifestă Sindromul Cluster, de care a suferit Sorin Gonțea de la Power Couple România
Așa cum a spus și Sorin, Sindromul Cluster este considerat, și de medici, unul dintre cele mai dureroase tipuri de cefalee. Cunoscută și drept cefalee în ciorchine, aceasta apare în valuri (clustere), aceasta pare a fi din cauza unei inflamații a nervului trigemen.

Deși se manifestă după un tipar predefinit avand loc zilnic în același interval orar și uneori chiar poate trezit pacientul din somn. Atacurile frecvente, cunoscute sub numele de perioade de cluster, pot dura de la săptămâni la luni, de obicei urmate de perioade de remisie când durerile de cap se opresc. În timpul remisiunii, nu apar dureri de cap timp de luni și uneori chiar ani.

Durerea în ciorchine specifică Sindromului Cluster apare în spatele ochiului, se manifestă doar într-o parte a capului, prin înroșirea ochiului, umflarea sau nas curbat pe partea afectată de aceaași parte a durerilor de cap de tip cluster sau paloare tegumentară.

Spre deosebire de migrene si dureri de cap, cefaleea de tip cluster nu este in general asociata cu declanșatoare, cum ar fi alimente, modificări hormonale sau stres. Cu toate acestea, este mai des întâlnită în cazul bărbaților.

0122
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.