Știri

Cât timp rezistă, de fapt, cașcavalul în frigider

Cașcavalul este unul dintre cele mai pretențioase alimente când vine vorba despre păstrarea în frigider, căci este preparat dintr-o mulțime de ingrediente care necesită o atenție sporită. Din acest motiv, trebuie să știi exact în câte zile poți să îl consumi, după ce l-ai cumpărat.

Cu toții știm cât de pretențioase sunt produsele lactate când vine vorba despre păstrarea lor în frigider. De la lapte și brânză, până la cașcaval, acesta are un termen de valabilitate foarte limitat, în condiții specifice. Deși este mai puțin pretențios decât brânză, oamenii trebuie să știe câteva detalii esențiale.

Cât timp se păstrează cașcavalul la frigider

Cașvcavalul este mai des consumat decât brânza, astfel că se regăsește în bucătăriile și frigiderele oamenilor frecvent. Când vine vorba despre păstrarea lui, există câteva reguli importante care trebuie respectate. De obicei, el vine într-un ambalaj de plastic, iar pe acesta este înscripționată o dată de expirare.

Ei bine, acest termen este valabil în cazul în care ambalajul de plastic nu a fost desfăcut. Dacă ai început să mănânci din el, termenul limită se modifică semnificativ. Mai exact, acesta poate să rezite aproximativ trei săptămâni, fără să se strice, dacă este ambalat corespunzător. În caz contrar, acesta va face mucegai după doar câteva zile.

Trebuie știut faptul că acesta trebuie pus în frigider într-un loc răcoros, dar uscat. Cel mai important aspect este să fie ambalat într-o caserolă de plastic sau o folie care să îl acopere în întregime. Cașcavalul nu trebuie așezat direct pe raftul frigiderului, sau doar pe o farfurie.

Cât timp rezistă brânza la frigider

După cum știm cu toții, există o mulțime de tipuri de brânzeturi, iar toate au în comun același lucru: termenul de valabilitate. Fiind vorba despre o brânză mai moale decât cașcavalul, cu o textură total diferită, toate tipurile de brânză au un termen de valabilitate diferit decât acesta.

Mai exact, aceasta rezistă aproximativ două săptămâni în frigider, în condiții optime. La fel ca și cașcavalul, brânza trebuie acoperită în totalitate sau învelită într-o hârtie. Este ideal să o păstrezi într-o caserolă de plastic, în care să nu intre foarte multă umiditate.

De asemenea, dacă vrei să se bucuri de brânză mai mult timp, este recomandat să o îngheți. Această modalitate este utilă în cazul în care ai o cantitate prea mare, pe care nu poți să o consumi în timpul limită.

0136
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.