Știri

Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată în România! Ploile revin în țara noastră

Prognoza meteo ANM actualizată. Vin din nou zile ploioase, a arătat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Avem un sfârșit de săptămână mai cald decât în mod obișnuit, dar săptămâna viitoare va debuta cu o vreme în răcire, cu ploi în majoritatea regiunilor țării şi cu precipitații predominant sub formă de ninsoare la cote mai înalte, peste 1.500 de metri.

Vom avea și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală mai mari de 60-70km/h.

„Până atunci însă, astăzi și mâine, o vreme mai caldă, pentru că deja în partea de vest a țării consemnăm valori, în majoritatea stațiilor meteorologice, de 15 grade Celsius, în timp ce în sud-sud-est 13 grade, inclusiv în Capitală.

Mâine același ecart al valorilor de temperaturi, 10-17 grade, inclusiv în Capitală ne așteptăm la o maximă de 16 – 18 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, director ANM, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

„Vremea se va răci semnificativ. Vom vorbi de temperaturi între 5 până la cel mult 13 grade la început, în special în jumătatea nordică a țării, acolo unde primele zile din săptămâna viitoare nu vor mai fi caracterizate de valori care să depășească la nivelul maximelor 7- 8°, în timp ce în sud doar 10-11°.

Posibil doar în extremitatea de sud-vest 13 – 14 grade”, a mai spus directorul ANM.

Potrivit Elenei Mateescu, de la mijlocul săptămânii viitoare și weekendul viitor este posibil, din nou, să vorbim de valori care să depășească 20 de grade Celsius.

„Așadar, ultima decadă a lunii martie cu o vreme capricioasă, pentru că încă de la debutul lunii și iată și până în prezent și posibil și până la sfârșitul lunii, vorbim de alternanțe de vreme foarte călduroasă urmate și de vreme în care temperaturile sunt mai coborâte”, a încheiat ea.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturi mai ridicate decât cele normale, anunțate de meteorologi


Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală

0112
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.