Știri

Vouchere de Paște 2024. Câți bani se dau și cine poate beneficia de ajutoarele acordate de stat

Autoritatile au decis sa ofere cupoane pentru Pastele din 2024, destinate cetatenilor romani cu venituri reduse. Persoanele care satisfac conditiile trebuie sa fie constiente ca nu vor primi automat acest sprijin financiar, ci vor trebui sa depuna o cerere pentru a obtine voucher-ul.

Cine va fi eligibil pentru cupoane Suma de 125 de lei destinata mesei de Paste va fi acordata urmatoarelor categorii de persoane:

cetatenii romani care au un venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;

persoanele cu handicap grav sau accentuat;
pensionarii cu venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu pensia sociala minima, stabilita prin lege, inainte de Paste, cu o suma de cel mult 1.281 de lei;

persoanele cu venituri nete cuprinse intre 1.282 si 1.450 de lei;

seniorii cu varsta peste 60 de ani care nu au nicio sursa de venit declarata.
Un beneficiar nu poate primi mai mult de un singur tichet, chiar daca indeplineste criteriile pentru mai multe categorii. Fondurile vor fi distribuite in toate regiunile din Romania cel mai tarziu pana pe 26 aprilie 2024. Pastele ortodox este celebrat pe 5 mai.

0111
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.