Știri

Cel mai bun sirop de tuse, pe care ți-l poți face acasă. Dr. Mihail Pautov: „Te va ajuta cel mai mult“

Tusea este un reflex al corpului care ajută la îndepărtarea corpurilor străine, mucusului sau a altor substanțe iritante din căile respiratorii. Este un mecanism de apărare important care ne protejează de infecții și alte probleme respiratorii.

Cauzele tusei pot fi diverse, inclusiv infecții respiratorii, cum ar fi răceala, gripa, bronșita sau pneumonia, alergii, boala de reflux gastroesofagian (GERD), astm, fumatul, anumite medicamente, afecțiuni pulmonare cronice etc.

În sezonul rece, dar nu numai, multă lume se lovește de o problemă de sănătate extrem de sâcâitoare: tusea seacă. Tusea iritantă, fără mucozităţi, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă, poate fi tratată naturist cu miere cu lămâie pentru tuse seacă.

„Pur și simplu storci zeama de la o lămâie într-un pahar și pui la fel de multă miere, amesteci temeinic și iei la fiecare 30 de minute câte o linguriță pe care încerci să o mesteci și înghiți cât poți tu ce încet. Asta te va ajuta cel mai mult și mult mai mult decât un sirop de tuse care îți face mai mult rău decât bine, pentru că bine nu îți face deloc. Asta o să aducă mai multă secreție, o să umecteze mai mult acea mucoasă, o să ajute la umectarea acelui mucus și la expectorarea mucusului și ăsta e cel mai bun sirop. Mierea are proprietăți bactericide, deci o să omoare anumiți microbi, o să lubrefize mucoasele și o să le calmeze”, a precizat dr. Mihail Pautov.

Tusea, la fel ca alte reflexe naturale precum strănutul sau clipitul, are un rol benefic pentru organism. Ea protejează căile respiratorii și plămânii împotriva unor iritanți cum sunt substanțele alergene, bacteriile sau virusurile, notează medicool.ro.


Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală

0111
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.