Știri

Sărbătoare importantă vineri, 22 martie! Rugăciunea care trebuie rostită pentru a ne feri de blesteme

Pe 22 martie 2024 creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Sfințit Mucenic Vasile, preotul din Ancira.

Sărbătoarea din data de 22 martie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Sfințit Mucenic Vasile, preotul din Ancira, ce este cunoscut pentru lupta pe care a depus-o pentru Domnul.

Rugăciunea liniștitoare pe care este bine să o rostești pe 22 martie!

Calendar ortodox 22 martie 2024
Sărbătoare 22 martie. Sfântul Sfințit Mucenic Vasile, preotul din Ancira este sărbătorit în fiecare an pe data de 22 martie în calendarul ortodox.

Sfântul Sfințit Mucenic Vasile a trăit în perioada în care se afla la conducere împăratul Iulian Apostatul, dar și Saturnin, guvernatorul Ancirei. Acesta a fost preot al Bisericii din Ancira, în perioada în care aceasta era sub conducerea episcopatul lui Marcel. Împăratul Iulian Apostatul a restaurat păgânismul ca religie fundamentală a Imperiului Roman, iar cu această decizie, acesta a vrut și să se redeschidă templele păgâne și să se aducă sacrificii zeilor.

Alături de aceste schimbări, împăratul Iulian a decis ca creștinii să fie prigoniți, însă atunci când a auzit aceste lucruri, Sfântul Sfințit Mucenic Vasile a încăput să îl mustre public pe împărat.

Împăratul Iulian a aflat de credința sfântului, iar acesta a decis să încerce să își lepede credința, iar după refuzurile acestuia, împăratul a poruncit ca trupul sfântului să fie jupuit de viu în fâșii de piele.
După câteva zile, împăratul a venit la sfânt pentru a vedea dacă acesta s-a răzgândit cu privire la credința sa, iar când Sfântul Sfințit Mucenic Vasile și-a susținut credința lui Dumnezeu, acesta i-a aruncat o fâșie de piele și i-a zis: „Apucă și mănâncă, împărate, căci dulce îți este acest fel de hrană; mie Hristos îmi este Viață!”.

Sfântul Sfințit Mucenic Vasile a decedat la data de 29 iunie, însă în această zi sunt pomeniți Sfinții Petru și Pavel, motiv pentru care s-a decis cinstirea sfântului la data de 22 martie, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 22 martie

Canon de rugăciune către Sfântul Sfințit Mucenic Vasile, preotul din Ancira, sărbătorit pe 22 martie în calendarul creștin

Ca pe uscat umblând Israel, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruință să-I cântăm.

Împărăteasca Ta Slavă, Împărate al tuturor, iubind-o Măritul Mucenic Vasile cu statornicie, a pătimit pe pământ; prin care învrednicește-ne și pe noi Împărăției Cerurilor.

Viața ta cea vrednică de laudă, petrecerea cea curată și calea nevoințelor tale, te-au făcut pe tine moștenitor al lui Dumnezeu și cetățean al cerurilor, mărite.

Prin buna ta viețuire supunându-te lui Dumnezeu, preaînțelepte, ai supus pe vrăjmașul și cu picioarele l-ai zdrobit, în chip strălucit, biruitor arătându-te asupra lui, Sfințite Mucenice Vasile.

Întru vărsarea sângelui tău ai înecat pe Faraonul cel neînțelegător, cu toată oștirea lui, cu adevărat și ai alergat, înțelepte, către pământul în care mulțimea pătimitorilor pururea se veselește.

Unul-Născut, Cel Ce este împreună cu Tatăl, de voie a locuit în pântecele tău cel Preacurat și Om S-a făcut, Preacurată, vrând să mântuiască, din bunătate, pe oameni.

0125
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.