Știri

Anunț de ultimă oră despre pensii. Greva postașilor schimbă data de plată în aprilie

Ministrul Muncii, anunţ despre pensiile românilor, după ce poştaşii ameninţă cu grevă. Simona Bucura Oprescu speră că nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în aprilie.

Ministrul Muncii a vorbit despre pensiile românilor, după ce poştaşii ameninţă cu grevă. Simona Bucura Oprescu le cere poştaşilor care ameninţă cu grevă să nu pună în pericol livrarea pensiilor către români.

Simona Bucura Oprescu a spus joi, că Poşta trebuie să respecte contractul, iar românii să nu afectaţi. „Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția. Beneficiarii, fie că sunt beneficiari de prestații și beneficii sociale, fie că sunt pensionari, nu trebuie să fie afectați de asta. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, joi, în interviul exclusiv pentru Antena 3.

Întrebată dacă are certitudinea că vor fi și pensiile, și ajutoarele sociale plătite la timp luna viitoare, şefa de la Muncă a precizat că va face toate verificările ca Poșta Română își respectă obligațiile.

„Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a fost întrebat, de asemenea, dacă ia în considerare, la acest moment, că ar putea fi întârzieri în plata pensiilor luna viitoare.

„Eu știu că în momentul când un ministru comunică trebuie să fie o certitudine. Eu vă spun în acest moment că avem o convenție pe care Poșta Română trebuie să o respecte”, a replicat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Angajaţii Poştei Române ameninţă cu greva generală

Angajaţii Poştei Române au intrat miercuri într-o grevă de avertisment. Sindicaliștii amenință că urmează să intre și în grevă generală, dacă salariile și sporurile nu le vor fi majorate.

Mai exact, sindicaliștii din Poșta Română au intrat miercuri în grevă de avertisment, iar poștașii nu au lucrat între orele 8:00 și 10:00.

În aproape toate oficiile poștale, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) nu au lucrat. Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, susține că, dacă nu va fi rezolvată problema legată de majorarea salariilor, cel mai probabil angajații vor intra în grevă generală, în ultima zi lucrătoare a lunii martie.

071
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.