Știri

Cât te costă o zi de spitalizare, dacă nu ai asigurare de sănătate. Toți românii ar trebui să știe

Românii ar trebui să fie informați despre costul unei zile de spitalizare în absența asigurării de sănătate. Aceștia vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar, asta în cazul în care nu sunt asigurați la CNAS. Iată cât costă o singură zi de spitalizare!

În rândurile de mai jos îți vom spune cât te costă o zi de spitalizare, asta în cazul în care nu ai asigurare de sănătate. Spitalizarea se plătește de CNAS, însă cei care nu sunt asigurați vor fi nevoiți să o plătească.

Prețul unei zile de spitalizare, dacă nu ai asigurare de sănătate

Din momentul în care paientul nu este sau nu mai este încadrat la starea de urgență și este neasigurat la CNAS, acesta este informat cu privire la faptul că trebuie să își plătească internarea în spital, mai exact o zi de spitalizare.

O zi de spitalizare la un spital de stat din România pornește de la 60 de euro și poate ajunge la câteva sute de euro, în funcție de unitatea medicală, dar și de problemele cu care pacientul se confruntă.

Mai mult decât atât, în cazul în care pacientul nu își plătește cheltuielile, acesta poate fi evacuat din spital sau se poate ajunge chiar la consecințe mai grave. Unitatea medicală se poate îndrepta împotriva pacientului în instanță, pentru a-și recupera banii.

Serviciile medicale care nu se află în acoperirea asigurării de sănătatea de stat

Acum îți vom vorbi despre serviciile medicale care nu se află în acoperirea asigurării de sănătatea de stat. Serviciile medicale precum tratamentele pentru afecțiuni legate de activitatea profesională, accidentele de la locul de muncă sau cele sportive nu sunt acoperite de asigurările de sănătate publice, evidențiind necesitatea unei protecții adiționale în aceste situații.

De asemenea, nu sunt incluse procedurile cosmetice pentru persoanele peste 18 ani, tratamentele pentru fertilitate, precum fertilizarea in vitro, dar și serviciile medicale solicitate personal, ceea ce marchează o nevoie de asigurare privată sau de acorduri particulare pentru accesul la aceste tipuri de îngrijire.

Pe lângă acestea, asigurările de bază nu cuprind servicii medicale avansate, îngrijirea stomatologică specializată dincolo de tratamentele elementare și costurile pentru echipamentele necesare corectării problemelor de vedere sau de auz.

Astfel de omisiuni din sistemul de sănătate public pot împinge pacienții să exploreze opțiuni alternative, precum asigurările private, care oferă pachete mai extinse, personalizate, conform necesităților specifice ale fiecărui individ.


Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală

0118
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.