Magazin

Pentru ce produs de import dau oamenii un preț triplu în magazine, în timp ce alimentele românești se usucă pe tarabe

Românii plătesc un preț triplu pentru o legumă adusă din Italia, în timp ce piețele abundă în acest produs care e lăsat să se usuce pe tarabe.

Preț triplu în supermarketuri pentru o legumă preferată de români, dar adusă din străinătate. Cei mai mulți aleg să o cumpere din marile lanțuri de magazine, în timp ce producția românească se usucă în piețe.

Pentru ce produs de import dau românii un preț triplu în magazine

Fermierii din România se revoltă, după ce au observat că una dintre legumele căutate de cumpărători, în această perioadă, este vândută la un preț mult mai mare în supermarketuri. Produsul din magazine este importat din Italia, și deși piețele din țară sunt pline, românii aleg să cumpere din magazine.

Situația a fost relatată de o producătoare, în mediul online, pe un grup destinat fermierilor. Femeia susține că spanacul importat din Italia și găsit în rafturile marilor magazine este vândut la preț triplu față de cel găsit în piețele din țară. În timp ce în piețe este vândut cu 10-12 lei kilogramul, în supermarketuri spanacul din Italia are un preț de 32 de lei pe kilogram. De altfel, femeia este revolatată deoarece mulți români aleg să cumpere planta leguminoasă din supermarketuri.

„Cât de român să fii, ca să mergi sa cumperi spanac de la Kaufland și Lidl cu 13 lei jumătate de kilogram made în Italia, care are sigur o săptămână de când este recoltat, când la ora asta producătorii români vând spanacul cu 10 – 12 lei kilogramul. Românii îl aduc proaspăt, a doua zi pe tarabă. Ne merităm soarta!”, este mesajul postat de femeie pe o rețea de socializare.

Internauții au lăsat zeci de comentarii la postarea femeii. Dacă fermierii au fost de acord cu spusele producătoarei, mulți clienți au avut o altă opinie, stârnindu-se o adevărată controversă.

„Mergeți puțin prin marile bazine legumicole gen Lungulețu, Matca etc. Vedeți cu ce stropesc culturile unii producători. După aceea mai explicați-ne cum e treaba cu agricultura și patriotismul”, este comentariul lăsat de un bărbat.

Pentru a-și motiva alegerea, unii consumatori spun că preferă să cumpere din supermarketuri deoarece aici găsesc frunze de spanac. În schimb, din piețe pot lua, de cele mai multe ori, spanac cu rădăcină.

„După ce îl cureți, rămâi cu mai puțin de 500 de grame de frunze. Prețurile sunt aceleași în final. Doar că, din patriotism, muncești un pic mai mult!”, susține o altă internaută.


Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală

081
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.