Magazin

De ce să presari zahăr în grădină. Trucul genial care ajută plantele să crească frumoase și sănătoase

Grădinăritul este o activitate cu care foarte multe persoane care dețin un teren cât de mic se îndeletnicesc. Pentru mulți, este o activitate relaxantă, chiar dacă presupune destul de multă muncă fizică.

Dar când rezultatul este o grădină plină de plante frumoase și sănătoase, efortul depus pentru îngrijrea lor este dat uitării.

Oricine a avut o singură plantă în viața sa știe cât de greu este să o îngrijească și să-i îndeplinească perfect nevoile. Cu siguranță, mulți dintre noi s-au confruntat cu pierderea unor plante. Produsele de îngrijire a plantelor disponibile în magazinele de profil sunt pline de chimicale și este posibil să facă mai mult rău decât bine. Produsele chimice dăunează adesea bunăstării plantelor, pe lângă faptul că sunt agresive și poluante.

Însă există trucuri simple, la îndemâna oricui, care pot ajuta plantele să crească frumoase și sănătoase. Presărarea de zahăr în grădină, spre exemplu, le poate ajuta să scape foarte simplu de dăunători. Zahărul acționează ca un puternic repelent pentru insectele parazite.

De ce să presari zahăr în grădină. Trucul genial care ajută plantele să crească frumoase și sănătoase

Presară o lingurita de zahar pe pamant, apoi uda-l si expune-l la soare dupa cum este nevoie. Odată presărat în grădină, zahărul se va comporta ca o sursă de hrană pentru microorganismele noi. Microorganismele consumă zahărul pe care îl procesează și în cadrul acestui proces se mineralizează azotul, dar și alți nutrienți. Însă, acesta nu este singurul beneficiu pe care îl are zahărul.

Atunci când plantele din grădină se ofilesc și mor fără un motiv anume, de vină ar putea fi nematodele. Într-adevăr, nematodele sunt viermi care se hrănesc la baza plantelor. Pentru a vedea dacă planta ta este afectată, uită-te pur și simplu la baza acesteia. Dacă există noduri, atunci sunt prezente nematodele.

Pentru a scăpa de acești dăunători, presară 2 kg de zahăr la 70 de metri pătrați sau dizolvă zahărul în apă, proporția fiind de 5 litri de apă pentru fiecare jumătate de cană de zahăr. Tot ce trebuie să faci este să torni soluția în jurul plantelor.

În plus, poți folosi acest ingredient natural și ca un erbicid. Pentru a face acest lucru, amestecă zahărul cu apă apoi pulverizează totul direct în zonele dorite.

044
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.