Magazin

La ce folosește bucata de hârtie din caserolele cu carne. Ce efect are asupra sănătății și cum ne afectează viața

Tu știi la ce servește bucata de hârtie din caserolele cu carne din magazine? De ce este adăugată de producători în ambalaje.

Care este scopul bucății de hârtie din caserolele cu carne. Te-ai întrebat vreodată de ce carnea din Lidl, Kaufland și alte magazine e ambalată în caserole? Detaliul știut de foarte puțină lume.

Cu soguranță ai observat că de fiecare dată când cumperi carne de la supermarket, nu de la măcelărie, aceasta vine ambalată în caserole. Acest mod de păstrare ajută produsul să își mențină calitățile pentru o perioadă mai lungă de timp.

E important de știut că dacă îți dorești să cumperi carne cât mai proaspătă, pe care să o gătești imediat, cea mai bună variantă e măcelăria.

Produsele pot rezista mai mult în vitrinele frigorifice, iar asta se datorează ambalajului. Secretul îl reprezintă tamponul de hârtie pus în mijlocul caserolei, pe care este așezată bucata de carne. Acesta se comportă ca un burete și va păstra produsul mai mult timp.

Aceste folii absorb sucurile pe care le eliberează bucata de carne și reduc posibilitatea de apariție și dezvoltare a bacteriilor ce o pot altera.

E important ca după ce desfacem ambalajul să aruncă aceste hârtii pentru că, din momentul în care intră în contact cu aerul, nu mai pot preveni dezvoltarea microorganismelor dăunătoare. Dacă acestea intră în contact cu carnea și ajung să fie ingerate, în cazul în care prepararea termică nu se face corespunzător, pot cauza o serie de probleme la nivelul aparatului digestiv, precum toxiinfecțiile alimentare.

Cum se decongelează o bucată de carne corect

Dezghețarea cărnii la temperatura camerei este o greșeală uriașă. În timpul decongelării, trebuie păstrată la o temperatură sigură, adică nu mai mare de circa 4 grade Celsius. La o temperatură mai ridicată, bacteriile au condițiile ideale pentru reproducere, ceea ce reprezintă un risc pentru sănătate. Nu dezghețați niciodată carnea pe blatul din bucătărie sau în apă fierbinte. Chiar dacă centrul său este încă înghețat, bacteriile se pot înmulți pe partea dezghețată.

041
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.