Un nou studiu arată care sunt fructele și legumele care conțin cele mai multe pesticide. Sunt un real pericol pentru sănătate.
În special la fructele și legumele care nu sunt organice au fost detectate valori mari de pesticide.
La căpșune au fost detectate cele mai mari urme de reziduri. Acestea provin de la tratamentele care sunt folosite sau de la insecticide.
Lista este completată de mere, pere, struguri, varză spanac sau piersici, potrivit studiului realizat în SUA.
Pe de altă parte, pe lista alimentelor cât mai curate se află ceapa, spanacul, porumbul și ananasul.
În piețele din România, tarabele sunt pline de fructe și legume
Comercianții spun că sunt atenți la modul în care produc toate aceste alimente și recomandă clienților să le consume fără nicio grijă.
Medicii atrag atenția să avem grijă ce cumpărăm și de unde cumpărăm, mai ales că de-a lungul timpului consumul de alimente cu pesticide a fost asociat cu boli grave, cum ar fi cancerul.
Pentru a elimina riscurile asupra sănătății, specialiștii recomandă să spălăm foarte bine, cu apă rece, toate aceste fructe și legume și să le decojim acolo unde este posibil, să spălăm foarte bine mâinile, dar și ustensilele pe care le folosim în momentul în care pregătim masa cum ar fi blatul de lucru sau cuțitele.