Știri Sănătate

Lista fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide. Cele mai nesigure alimente pentru consum

Un nou studiu arată care sunt fructele și legumele care conțin cele mai multe pesticide. Sunt un real pericol pentru sănătate.

În special la fructele și legumele care nu sunt organice au fost detectate valori mari de pesticide.

La căpșune au fost detectate cele mai mari urme de reziduri. Acestea provin de la tratamentele care sunt folosite sau de la insecticide.

Lista este completată de mere, pere, struguri, varză spanac sau piersici, potrivit studiului realizat în SUA.

Pe de altă parte, pe lista alimentelor cât mai curate se află ceapa, spanacul, porumbul și ananasul.

În piețele din România, tarabele sunt pline de fructe și legume

Comercianții spun că sunt atenți la modul în care produc toate aceste alimente și recomandă clienților să le consume fără nicio grijă.

Medicii atrag atenția să avem grijă ce cumpărăm și de unde cumpărăm, mai ales că de-a lungul timpului consumul de alimente cu pesticide a fost asociat cu boli grave, cum ar fi cancerul.

Pentru a elimina riscurile asupra sănătății, specialiștii recomandă să spălăm foarte bine, cu apă rece, toate aceste fructe și legume și să le decojim acolo unde este posibil, să spălăm foarte bine mâinile, dar și ustensilele pe care le folosim în momentul în care pregătim masa cum ar fi blatul de lucru sau cuțitele.

045
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.