Știri

Ministrul Muncii a făcut anunțul legat de recalcularea pensiilor | Va exista o noutate: ”Vom face tot ceea ce ține de noi”

Peste 3 milioane de pensionari vor primi pensii mai mari din septembrie, după recalcularea pensiilor.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că procesul va începe în curând și a spus că va exista și o noutate.

Mai exact, un nou software va fi implementat pentru a recalcula toate pensiile.

”Încă din 2021 a început procesul de reevaluare a dosarelor de pensii. În proporție foarte mare, peste 95%, toate aceste date pe care românii le au cu privire la dosarele de pensie sunt deja introduse în sistem. (…) Ținta noastră este ca până la jumătatea lunii august toate deciziile de recalculare să fie finalizate, astfel încât să fie trimise românilor și începând cu 1 septembrie deja românii să își primească pensiile recalculate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, duminică seară, la România TV, citat de Mediafax.

Potrivit declarațiilor sale, recalcularea va începe la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Deciziile de recalculare vor fi finalizate până la jumătatea lunii august.

”Vom face tot ceea ce ține de noi astfel încât totul să meargă brici și vă spun că așa va fi”, spune Simona Bucura-Oprescu, întrebată dacă există posibilitatea să se amâne recalcularea pensiilor.

Simona Bucura-Oprescu a declarat, duminică seara, la România TV, legat de scenariile potrivit cărora recalcularea pensiilor ar putea fi amânată, că până acum totul „a fost livrat” la termen.

094
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.