Știri

Vestea zilei despre Nicu Covaci. Anunțul medicilor după operația pe creier

Nicu Covaci a fost operat de urgență vineri, 22 martie, din cauza problemelor de sănătate care au apărut în ultima perioadă și care nu s-ar fi putut rezolva doar cu tratament.

Legendara figură a muzicii rock din România a început să aibă probleme de sănătate cu două săptămâni înainte ca acesta să fie supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Iată ce simptome a avut la început, ce diagnostic a primit și care este starea de sănătate a aristului în acest moment.

Liderul consacratei formații, Nicu Covaci a prezentat câteva simptome care păreau banale inițial, dar care l-au convins să apeleze la medic după ce acestea nu s-au ameliorat sub nicio formă.

Artistul a sesizat faptul că vederea era destul de mafectată și senzații de amorțeală în zona feței.

Medicii au decis că cea mai bună variantă la acel moment a fost de a apela la o investigație RMN prin care să poate observa din ce cauză au apărut simptomele deloc banale.

Potrivit news.ro, medicii au descoperit o problemă foarte gravă, liderul formației Phoenix primind o veste cu totul și cu totul greu de suportat. Marele artist a primit diagnosticul din partea echipei de specialiști de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, condusă de medicul Horia Pleș, acesta fiind intitulat „proces expansiv intracranian”.

După primirea diagnosticului, legendara figură a muzicii rock din România a intrat de urgență în operație, operație care a durat aproximativ 6 ore. Intervenția la care a fost supus Nicu Covaci a constat în extirparea unei tumori de pe creier, operația fiind una destul de serioasă și îngrijorătoare atât pentru artist, cât și pentru familia sa.

Medicii au luat decizia de a trimite la laborator mai multe mostre din formațiunea extirpată pentru a fi supuse unor analize amănunțite. Imediat ce rezultatele vor fi gata, liderul trupei va putea afla dacă tumoarea este de natură malignă sau benignă.

Cu toate acestea, echipa de doctori a oferit detalii importante cu privire la modalitatea în care s-a desfășurat intervenția, menționând faptul că nu au existat complicații, iar că pentru un moment starea artistului este una bună care se îndreaptă către o direcție pozitivă.

La trei zile distanță după operație, liderul formației Phoenix se simte din ce în ce mai bine, revenindu-și treptat. Duminică acesta a menționat că abia aștepta să se întoarcă acasă, dând dovadă de faptul că se simte într-o stare cât se poate de bună.

„M-ati judecat, condamnat

Dar cine sunteți voi?”

Azi știm ca toate problemele pe care le avea Nicu erau cauzate de o boală și ca de fapt a fost o minune, o minune de la Dumnezeu, ca omul ăsta, în ciuda bolii, a fost în stare să continue, să facă evenimente, cântări, purtat de forța geniului sau….

Azi e momentul ca toți cei care l-au judecat, condamnat și acuzat pe Nicu Covaci să își ceară iertarea, de la el și de la Dumnezeu…”, a prezicat medicul Dorel Sandesc, managerul Spitalului Județean Timișoara pe pagina personală de Facebook.

046
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.