Știri

Ce înseamnă, de fapt, SPCEP sau SPCLEP în buletin. Toți românii au asta în document, dar nimeni nu știe semnificația

Buletinul de identiate este unul dintre cele mai importante acte pe care un om le poate avea în viață. Fără acesta, ni se pot închide în fața nostră multe uși. Așa că nu este bine să îl pierdem!

În timp, forma buletinul românilor s-a schimbat foarte mult, mai ales din punct de vedere al aspectului. Pe vremea comunismului el arăta total diferit, adică sub formă de carnel cu file, ultimele din ele destinate ștampilelor de la vot și vizelor din alte țări.

Cu toate că cele mai importante date sunt CNP-ul și seria, în subsolul buletinului sunt scrise informații câtuși de străine pentru mulți.„Emisă de … SPCEP/SPCLEP” ne-a dat bătăi multora de cap, gândindu-ne ce ar putea însemna.

În funcție de reședința fiecărui cetățean din România, abrevierea poate fi diferită. SPCEP, SPCLEP sau SPCJEP se află pe toate buletinele din țară.

Potrivit autorităților, cele trei abrevieri înseamnă

SPCEP este prescurtarea pentru Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor

SPCLEP înseamnă Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor

SPCJEP înseamnă Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor

053
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.