Știri

Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. Este obligatoriu până pe 5 aprilie

În vederea alegerilor, viza de flotant trebuie să fie aplicată pe buletin cu minim 60 zile înainte de ziua votului. Alegerile locale au loc pe 9 iunie, iar pentru a vota la ele, viza de flotant trebuie aplicată cel târziu în data de 5 aprilie.

Viza de flotant trebuie să fie aplicată pe buletin cu minim 60 de zile înainte de ziua votului. Având în vedere că alegerile locale au loc pe 9 iunie, aplicarea vizei de flotant trebuie să se facă cel târziu până în data de 5 aprilie.

Este important să reținem că cei care doresc să voteze la alegerile locale în altă localitate decât cea menționată pe buletin au un timp foarte limitat pentru a obține această viză. Dacă nu au viza de flotant în buletin până la începutul lunii aprilie, nu vor putea vota în localitatea unde locuiesc efectiv.

„Mai sunt două săptămâni în care pot să îşi ia viza de flotant.

Dacă locuiesc în Bucureşti, dar nu au buletin de Bucureşti sau viza lor de flotant expiră, legea spune că trebuie, ca să votezi, să ai o viză de flotant cu cel puţin 60 de zile înainte de momentul votului. (…)

Termenul limită, ca să o ai deja în buletin (viza de flotant, n.r.) este 5 aprilie”, a declarat Nicuşor Dan.

Documente necesare pentru obținerea vizei de flotant

Pentru obținerea vizei de flotant, solicitantul trebuie să contacteze primăria din zona în care dorește să se stabilească temporar. El trebuie să prezinte următoarele documente:

Cerere de viza de flotant completată (disponibilă pe site-ul primăriei);
Act de identitate (carte de identitate sau pașaport);
Documente care atestă dreptul de folosință a locuinței (contract de închiriere, titlu de proprietate, adeverință de la proprietar);
Declarație pe proprie răspundere (completată la primărie);
Alte documente solicitate de autoritățile locale (certificat de naștere sau de căsătorie).
De obicei, valabilitatea vizei de flotant e pe o perioadă nedeterminată, dar trebuie actualizată ori de câte ori se schimbă locația de reședință. Este esențial ca persoanele care se mută să actualizeze viza de flotant la noua adresă într-un termen stabilit de autorități.

Această viză este esențială dacă stai în chirie sau la cămin
Viza de flotant a devenit o necesitate pentru studenți, chiriași sau persoane găzduite temporar. Emisă de autoritățile locale din România, această viză atestă dreptul unei persoane de a locui la o adresă specifică. Chiar și fără a deține proprietatea sau un contract de închiriere pe numele său.

Documentul, esențial mai ales pentru cei cu reședințe temporare, precum studenții în cămine sau chiriașii, permite accesul la servicii publice locale și oferă diverse avantaje care presupun o adresă de reședință stabilă, transmite InfoCons.

Deosebirea între această viză și mutație trebuie subliniată. Prima este temporară, aplicându-se în cazul studenților sau celor cu reședințe temporare. Pe de altă parte, mutația presupune o schimbare permanentă a adresei de domiciliu, fiind necesară în baza unui act legal, cum ar fi un contract de închiriere sau de vânzare-cumpărare a unei locuințe.

061
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.