Știri

Românii, fără cumpărături în această zi a săptămânii. Toate magazinele închise

Program mai scurt pentru aceste magazine? Discuții privind reducerea programelor anumitor supermarketuri vor avea loc și săptămâna aceasta. Însă ce magazine sunt vizate, de fapt?

Program mai scurt pentru aceste magazine? Și săptămâna aceasta, se va discuta despre închiderea magazinelor cu o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați la ora 13:00. Măsura s-ar aplica însă doar în weekend.

Vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii, Feliciu Paraschiv, a făcut anunțul oficial. Acesta a fost convocat recent de către premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre posibilele soluții de sprijinire a producătorilor.

Conform declarațiilor sale, aproximativ 200.000 de angajați din sectorul de retail ar putea beneficia de mai mult timp liber pentru a petrece alături de familie, dacă magazinele ar închide parțial în weekend, la ora 13:00.

Sunt programate noi discuții pentru această săptămână. Subiectul a generat multe dezbateri și este încă în atenția publicului.

În România, se ia în considerare impunerea unei măsuri privind închiderea magazinelor alimentare și a hipermarketurilor în weekend sau reducerea programului acestora.

Premierul Marcel Ciolacu a avut discuții cu reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare pentru a explora soluțiile prin care să sprijine producătorii, distribuitorii și comercianții. În țări precum Olanda, Franța sau Elveția, o astfel de măsură este deja aplicată de mai mulți ani.

Șeful Guvernului a spus că nu știe dacă nevoile cetățenilor sunt acoperite, în cazul în care aceste magazine se închid în weekend.

„Am dat-o în discuție la tehnicul Guvernului să vedem, în primul rând, impactul. Trebuie să fim corecți, că nu există evaziune la supermarket. În al doilea rând, nu știm dacă acoperim nevoia cetățenilor dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri. Era vorba de toate magazinele alimentare.

Și atunci, românilor li s-a spus să își facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot spune românilor când să se ducă la magazin să își cumpere alimente. Totuși, e decizia fiecăruia dintre noi. Nu-i o decizie ușoară, dar dacă se ajunge la un sistem alternativ viabil… atunci se poate ajunge la o astfel de decizie”, a declarat acesta.

Florin Barbu se opune închiderii supermarketurilor în weekend

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, este împotriva ideii de a închide hipermarketurile în zilele de sâmbătă și duminică pentru a sprijini micii comercianți din retail.

El a menționat că a avut discuții cu reprezentanții micii retaileri în cadrul Guvernului. Aceștia au exprimat dorința de a închide magazinele în weekend, mai ales sâmbăta și duminica. Iar motivul a fost scăderea vânzărilor în acele zile. Argumentul lor a fost legat de preferința românilor de a se relaxa și a face cumpărături în timpul liber.

Cu toate acestea, ministrul a subliniat că nu consideră corect să impună o anumită programare a cumpărăturilor. Totodată, el a menționat că un sondaj ar putea confirma această preferință a românilor pentru cumpărături în weekend. Mai multe puteți citi aici.

075
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.