Magazin

Calendar ortodox 27 martie 2024. Este sărbătoare mare miercuri. Rugăciunea care te scapă de greutăți

Anual, pe data de 27 martie 2024, este prăznuită Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic, mare făcătoare de minuni. Aceasta aduce vindecare de boli trupeşti şi de patimi grele.

Calendar ortodox 27 martie 2024. Sărbători religioase 27 martie 2024

Ortodoxe: Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Matrona din Tesalonic. Pomenirea morților

Romano-catolice: Sf. Rupert, ep.

Calendar ortodox 27 martie 2024

Sfânta Matrona a fost o fetiţă săracă și orfană, roabă în casa unei evreice rele la suflet, din Tesalonic, potrivit crestinortodox.ro. Stăpâna își bătea joc de credința ei și încerca neîncetat să o determine să se lepede de Hristos și să meargă împreună cu ea la sinagogă.

Când stăpâna Matronei a auzit că aceasta se dusese pe ascuns la biserica creștinilor, a întrebat-o de ce nu a vrut să meargă cu ea la sinagogă. Tânăra i-a răspuns că Dumnezeu este în biserica creștinească, s-a îndepărtat de sinagoga iudaică, şi de aceea ea alege să meargă la biserică.

Ca să se răzbune, stăpâna Matronei a încuiat-o pe această într-un loc întunecos, a legat-o de mâini și a lăsat-o fără mâncare. Însă, Matrona, șezând în genunchi la rugăciune și slăvind pe Dumnezeu, legăturile au căzut de la mâinile ei prin puterea lui Dumnezeu.

Apoi Matrona a mai fost încuiată și înfometată încă de două ori. A murit din cauza lipsei de hrană. Trupul sfintei a fost aruncat de femeia cea necredincioasă într-o prăpastie. Creștinii au luat trupul muceniţei și l-au îngropat cu cinste. Episcopul cetății aflând că la mormântul muceniţei Matrona se fac mari minuni, a ridicat o biserică deasupra lui.

Stăpâna Matronei a murit căzând de pe zidurile de unde a fost aruncat trupul Sfintei Mucenițe Matrona.

Calendar ortodox 27 martie 2024. Rugăciune către Sfânta Matrona

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Matroana, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Cu Putere Dumnezeiască fiind întărită, Sfântă Muceniţă Matroana, ai scăpat acum din robia stăpânei celei amarnice; căci ai dobândit cuget neînduplecat, slujind nu­mai lui Hristos.

Citeste si Rugăciunea Domnească. Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri

Sosit-a luminoasă prăznuire, iubitorilor de sărbătoare. Po­menirea cea mărită a pătimitoarei lui Hristos, Sfânta Muceniţă Matroana, care înveseleşte toate, luminează cu razele minunilor în lume şi aduce oa­menilor vindecare și putere să treacă de greutăți. Cu rugăciunile ei, Mântuito­rule, mântuieşte lumea Ta. Amin!

0112
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.