Știri

Aplicația pe care trebuie să o ștergi imediat de pe telefon. Posesorii de Iphone, Samsung sau Huawei se expun unui pericol uriaș fără să știe

Există o aplicație în telefon care te expune unui pericol uriaș. Posesorii de Iphone, Samsung sau Huawei trebuie să o șteargă imediat

În lumea din ce în ce mai digitală în care trăim, telefoanele mobile au devenit adevărate extensii ale vieților noastre. Cu ajutorul acestor dispozitive inteligente, putem să navigăm pe internet, să comunicăm cu cei dragi, să ne organizăm programul și chiar să efectuăm plăți. Cu toate acestea, odată cu creșterea utilizării aplicațiilor mobile, apar și riscuri pe care trebuie să le luăm în considerare.

Un exemplu elocvent este reprezentat de aplicațiile de scanare a codurilor QR. Deși la prima vedere par a fi instrumente utile pentru a accesa rapid informații sau site-uri web, unele astfel de aplicații pot ascunde riscuri semnificative. Imaginați-vă că scanați un cod QR care vă trimite către o pagină web plină de viruși, de unde puteți fi expuși la probleme grave sau phishing. Pentru a evita astfel de situații, este recomandat să aveți grijă la aplicațiile de acest gen pe care le descărcați și să vă asigurați că provin din surse de încredere.

De remarcat că producătorii au început deja să se ferească de acest lucru. Astfel, pentru utilizatorii de iPhone, modelele mai recente care rulează iOS 11 deja au această funcționalitate încorporată, așadar nu este necesară instalarea unei aplicații suplimentare. Același principiu se aplică și utilizatorilor de Android care rulează versiunea 8 sau ulterioară.

Aplicațiile care permit scanarea documentelor pot, de asemenea, să prezinte riscuri. În majoritatea cazurilor, poți realiza aceeași acțiune cu aplicațiile deja incluse în sistemul de operare al telefonului tău. Deținătorii de iPhone pot utiliza aplicația Notes pentru a crea o nouă notă, apoi pot atinge iconița camerei din partea de jos a ecranului și selecta opțiunea “Scanare documente”.

Utilizatorii de Android pot obține același rezultat folosind camera foto sau aplicația Google Drive. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Google Drive, să alegi modul “Scanare” și să fotografiezi documentul pe care dorești să îl scanezi.

0202
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.