Știri

Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos

Micul dejun este considerat adesea cea mai importantă masă a zilei, iar alegerea unei opțiuni sănătoase poate influența întreaga ta zi. Printre cele mai populare și sănătoase opțiuni pentru micul dejun se numără terciul de ovăz. Această rețetă clasică este ușor de pregătit și poate fi personalizată după gusturile tale. Mai mult decât atât, dacă te afli în goană dimineața, terciul de ovăz peste noapte este soluția perfectă pentru a te bucura de un mic dejun sănătos fără să petreci timp în bucătărie dimineața devreme.

Iată cinci rețete delicioase de terci de ovăz peste noapte, care nu doar îți vor satisface papilele gustative, ci și îți vor oferi energia de care ai nevoie pentru a începe ziua în forță:

1. Terci de ovăz clasic

Ingrediente:

1/2 cană de ovăz
1/2 cană de lapte (poate fi înlocuit cu lapte vegetal pentru variante vegane)
1/2 cană de iaurt grecesc
1 lingură de miere sau îndulcitor preferat (opțional)
Fructe proaspete sau uscate, semințe sau nuci pentru topping (opțional)

Mod de preparare:

Într-un borcan sau bol, amestecă ovăzul, laptele și iaurtul grecesc.
Adaugă mierea sau îndulcitorul preferat, dacă dorești, și amestecă bine.
Acoperă borcanul sau bolul și pune-l în frigider peste noapte.
Dimineața, amestecă terciul și adaugă toppingul preferat. Poți folosi fructe proaspete sau uscate, semințe sau nuci pentru un plus de nutrienți și textură.

2. Terci de ovăz cu banane și alune

Ingrediente:

1/2 cană de ovăz
1/2 cană de lapte de migdale
1 banană mare, zdrobită
1 lingură de unt de arahide sau de migdale
O linguriță de extract de vanilie
Un praf de scorțișoară
Alune tocate pentru topping

Mod de preparare:

Într-un borcan sau bol, amestecă ovăzul, laptele de migdale, banana zdrobită, untul de arahide sau migdale, extractul de vanilie și scorțișoara.
Amestecă bine toate ingredientele.
Acoperă borcanul sau bolul și lasă-l în frigider peste noapte.
Dimineața, amestecă terciul și presară alunele tocate deasupra pentru un plus de crocant și savoare.

3. Terci de ovăz cu iaurt și fructe de pădure

Ingrediente:

1/2 cană de ovăz
1/2 cană de iaurt simplu
1/2 cană de lapte de cocos
1 linguriță de miere
O mână de fructe de pădure (zmeură, afine, căpșuni etc.)

Mod de preparare:

Într-un borcan sau bol, amestecă ovăzul, iaurtul, laptele de cocos și mierea.
Adaugă fructele de pădure și amestecă ușor.
Acoperă borcanul sau bolul și lasă-l în frigider peste noapte.
Dimineața, amestecă terciul și savurează-l cu sau fără alte toppinguri.

4. Terci de ovăz cu ciocolată și nuci

Ingrediente:

1/2 cană de ovăz
1/2 cană de lapte de ciocolată (sau lapte obișnuit cu o linguriță de pudră de cacao)
1 linguriță de sirop de arțar sau miere
1 linguriță de unt de migdale sau de nuci
Nuci tocate sau fulgi de ciocolată pentru topping

Mod de preparare:

Într-un borcan sau bol, amestecă ovăzul, laptele de ciocolată, siropul de arțar sau mierea și untul de migdale sau de nuci.
Amestecă bine toate ingredientele până se combină uniform.
Acoperă borcanul sau bolul și pune-l în frigider peste noapte.
Dimineața, amestecă terciul și presară nucile tocate sau fulgii de ciocolată deasupra pentru un plus de gust și textură.

5. Terci de ovăz cu mere și scorțișoară

Ingrediente:

1/2 cană de ovăz
1/2 cană de lapte de migdale
1/2 cană de iaurt de măr sau iaurt simplu
1 măr mic, tăiat cubulețe
1 linguriță de miere sau îndulcitor preferat
Un praf de scorțișoară

Mod de preparare:

Într-un borcan sau bol, amestecă ovăzul, laptele de migdale, iaurtul de măr sau iaurtul simplu, mărul tăiat cubulețe, mierea și scorțișoara.
Amestecă bine toate ingredientele.
Acoperă borcanul sau bolul și lasă-l în frigider peste noapte.
Dimineața, amestecă terciul și presară puțină scorțișoară deasupra pentru un plus de aromă.
Aceste cinci rețete delicioase de terci de ovăz peste noapte sunt perfecte pentru a începe ziua într-un mod sănătos și plin de energie. Poți să le adaptezi după preferințele tale și să te bucuri de un mic dejun hrănitor și satisfăcător în fiecare dimineață.

0164
Rozalia Despinescu
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.