Știri

Elena Mateescu anunță schimbarea radicală a vremii! România, lovită de vijelii de puterea unui uragan

Elena Mateescu anunță schimbarea drastică a vremii. România este, în acest moment, sub avertizare cod portocaliu și cod galben de vreme rea.

Vântul puternic provoacă probleme în mai multe zone ale țării.

În Hunedoara, vijeliile au smuls acoperișul unui bloc și au doborât mai mulți copaci care au căzut peste mașini.

Și în Capitală pompierii intervin după ce copacii doborâți de vântul puternic au distrus mai multe autovehicule.

Cod portocaliu și cod galben de vijelii și vânt puternic
Meteorologii anunță fenomene meteo extreme si au emis atenționări cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, până marți seara, pentru întreaga țară.

Cele mai afectate zone vor fi nordul Transilvaniei și al Moldovei, dar și sudul țării, inclusiv Capitala.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 18:00. Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Rafalele de vânt vor avea viteze în general de 80 – 85 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, vor depăși 120 km/h.

Temperaturile sunt în scădere
Elena Mateescu, Director Executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, la ce trebuie să ne așteptăm, din punct de vedere al vremii, în perioada următoare.

”Atât în Capitală cât și în foarte multe județe din partea de nord-vest, vest, nord-est a țării, precum și în sud-est, vorbim de intensificări ale vântului cu viteze de 80-85 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, și rafale de peste 120 de km/h.

În restul țării vorbim și de o atenționare meteorologică de cod galben, pentru că și în celelalte zone vântul va avea intensificări puternice. Vorbim de viteze de 65-70 km/h, iar la munte și de 90-120 km/h”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Intensificările de vânt, în diminuare de mâine
”Mâine, intensificările de vânt vor fi în diminuare, vor mai fi prezente în mod deosebit în Carpații Orientali, cu rafale de 70-90 km/h, dar și local în partea de nord, nord-est și centru a țării.

Din punct de vedere termic, deja temperaturile vor fi în scădere, mai ales în regiunile intracarpatice. Acolo, valorile termice nu vor mai depăși 10-15 grade Celsius, o diferență cu mai mult de 10 grade față de ceea ce am consemnat ieri.

Unde este cel mai cald
Astăzi vom mai consemna valori de 27 de grade în estul Munteniei, în Dobrogea, dar și în sudul extrem al Moldovei. Inclusiv în Capitală vom avea 24 de grade Celsius.

De mâine, ecartul termic la scara întregii țări va fi cuprins, până la sfârșitul acestei săptămâni, cu mici variații, între 15 până la 23…24° de grade Celsius”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

091
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.