Știri

Ce spune Biblia despre doliu? Cât de important este să purtăm haine negre după moartea cuiva

Când pierdem pe cineva drag, ne grăbim să purtăm haine negre, de doliu, pentru a transmite celor din jur faptul că am suferit o pierdere şi le cerem, astfel, să fie mai îngăduitori. Însă, ce spune Biblia despre acest obicei?

În Biblie nu există informații referitoare la obiceiul de a purta haine negre la înmormântări. Deci, nu este un păcat dacă nu porți haine nengre în astfel de momente. Însă, pe de altă parte, dacă nu vei avea o astfel de ținută, atunci riști să le transmiți celor din jur un mesaj greșit.Hainele negre purtate după moartea unei persoane apropiate au rolul de a transmite un mesaj. Este vorba despre durerea celui care le poartă și care trece prin momente dificile. De asemenea, hainele de doliu au rolul de a le arăta celorlalți că persoana care le poartă suferă, deci trebuie să fie înțelegători în acea perioadă.

Tradița de a purta haine negre în timpul doliului este una veche, apărută încă de pe vremea Imperiului Roman. În perioada aceea, familia persoanei care a încetat din viață avea obiceiul de a purta o togă de culoare neagră. Toga era din lână. Tradiția a continuat să fie repectată și în Evul Mediu și în Renaștere. Astfel, obiceiul a fost adoptat și de cei din Anglia. În timpul doliului, femeile aveau cape de culoare neagră. În plus, își acopereau fața cu voaluri negre.

La început, numai cei din clasele superioare purtau doliu. Însă, de-a lungul timpului, și ceilalți oameni au început să adopte acest obicei.

Acum nu mai este obligatoriu să se poarte negru în perioada doliului. Sunt permise și hainele închise la culoare. Important este ca ținuta să fie una decentă. Însă, trebuie să se mai știe și faptul că doliul nu se rezumă la haine negre. De asemenea, comportamentul celui care a pierdut o persoană apropiată trebuie să fie unul adecvat.

0208
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.