Știri

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 s-a produs în această dimineaţă

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 a lovit Taiwanul, miercuri dimineaţă, provocând prăbuşirea a cel puţin 26 de clădiri, potrivit Centrului Central de Comandă pentru Situaţii de Urgenţă din Taiwan (CEOC).

Oficialii taiwanezi au confirmat că cel puțin 4 oameni au murit în timp ce salvatorii scoteau oameni din clădirile prăbușite.

Acțiunea de salvare a victimelor este în curs de desfășurare, astfel că este foarte posibil ca numărul victimelor să crească.

Este cel mai puternic cutremur din Taiwan din ultimii 25 de ani, au declarat oficialii seismologi, citați de BBC.

Cutremurul a declanșat inițial avertismente de tsunami pe insulă și în țările vecine, unele dintre acestea fiind ulterior retrase. Epicentrul este situat la aproximativ 18 km sud de orașul Hualien din Taiwan, potrivit US Geological Survey.

Hualien este cea mai mare regiune din Taiwan, situată pe coasta de est a insulei, fiind cunoscută pentru terenul său muntos.

Cutremurul și multiplele replici au declanșat alunecări de teren. Acesta a provocat prăbușirea multor roci și bolovani mari, blocând drumurile și liniile de cale ferată și provocând pagube a căror reparație ar putea dura săptămâni întregi.

Cutremur în Taiwan. Cronologia evenimentelor – LIVE UPDATE:

UPDATE ora 07.05 Bilanțul morților a crescut la patru persoane

Departamentul de pompieri din Taiwan a anunțat că patru persoane au fost confirmate decedate, iar alte 57 sunt rănite.

Am oferit, de asemenea, mai multe detalii despre primul deces. Acesta a avut loc pe traseul Dekalun din defileul Taroko Gorge, chiar în afara orașului Hualien, au declarat autoritățile taiwaneze.

Presa locală a relatat că persoana a fost strivită de stânci căzute. Persoana care a murit făcea parte dintr-un grup de șapte persoane, dintre care unele au suferit și răni.

047
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.