Știri

Colosul care deschide o nouă fabrică în România. Se vor face angajări multe

Grupul STIHL își extinde rețeaua internațională de producție și investește aproximativ 125 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție pentru utilaje cu acumulator și electrice în Oradea, România.

Noua fabrică va găzdui o unitate de producție de baterii. Începerea producției de serie este planificată pentru septembrie 2025. Fabrica va avea circa 700 de angajați până în 2028. Noua fabrica se va întinde pe o suprafață de aproximativ 147.000 de metri pătrați.

“Dincolo de cele 150 de noi locuri de muncă, sunt convins că investiţia Stihl va genera dezvoltare pe orizontală şi va deveni un catalizator important pentru economia locală şi chiar regională. Investiţia vine în întâmpinarea politicii pe care o ducem, de a atrage la Oradea investiţii ce aduc plus valoare certă, generatoare de produse finite „Made in Oradea””, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Contractul privind investiţia s-a semnat anterior, în data de 28.06.2022, de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanţii Societăţii ADLO SA., respectiv reprezentanţii Societăţii Andreas STIHL Power Tools SRL.

“Ca autorităţi locale, ştim că investitorul privat este cel care generează creştere economică. În acelaşi timp, este datoria noastră, a autorităţilor, să amorsăm condiţiile propice dezvoltării accelerate şi sustenabile, la nivel de comunitate”, a spus Florin Birta.

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), companie publică al cărei acţionar majoritar este municipiul Oradea, administratorul a şase parcuri industriale în judeţul Bihor, a atras anul trecut investiţii totale de 28,3 mil. euro, în urma cărora vor fi create 10.200 de locuri de muncă până în anul 2028, conform unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

În prezent, compania are unități de producție în șapte țări: Germania, Elveția, Austria, SUA, Brazilia, China și în Filipine.

Grupul STIHL dezvoltă, produce și distribuie unelte electrice pentru silvicultura profesională și agricultura, precum și pentru întreținerea grădinilor și peisagistica, pentru industria construcțiilor și pentru proprietarii de grădini private. Gama de produse este completată de soluții și servicii digitale. Produsele sunt vandute prin intermediul distribuitorilor autorizați și al magazinelor online proprii STIHL, care vor fi extinse la nivel internațional în următorii ani – in prezent 42 de sucursale de vânzări și marketing, aproximativ 120 de importatori și peste 55.000 de distribuitori autorizati în peste 160 de țări. Societatea a fost înființată în 1926 și are sediul în Waiblingen, lângă Stuttgart, Germania.

069
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.